Sanatate Sfaturi si sugestii

Femeile si cancerul de colon

Femeile si cancerul de colonUn fapt imbucurator, femeile sunt mai precaute in ce priveste diagnosticarea din timp a cancerului de colon si se supun mai des decat barbatii analizelor medicale, reusind astfel sa previna si sa isi trateze cancerul de colon in proportie mai mare decat acestia.

O doza mai mare de risc este insa prezenta la femeile tinere, acestea neacordand o atentie suficienta problemelor de sanatate in general si de aceea putand fi mai expuse si la o agravare a simptomelor cancerului de colon.

O proportie mai mica, dar totusi semnificativa este reprezentata si de femeile care nu iau nici o masura de tratament desi au fost anterior diagnosticate cu cancer de colon. Pentru acestea, cancerul este o boala prea grava ca sa mai merite sa iti bati capul cu vreun tratament si de aceea nici nu sunt interesate de o colaborare stransa cu medicii.

Simptomele care pot anunta prezenta cancerului de colon au fost de multa vreme enumerate de catre specialistii in medicina si promovate in multe medii de informare, dar este util sa le mai amintim inca o data pentru a ajuta femeile care pot suferi de aceasta boala sa se prezinte in timp util la medic pentru un tratament eficient, cancerul de colon avand in prezent cele mai mari rate de vindecare dintre toate tipurile de cancer:

– pierderea inexplicabila in greutate
– stare de balonare continua
– sange in fecale sau in urina
– dureri abdominale puternice
– stare generala de depresie
– indigestie si constipatie frecventa
– scaune moi dese si tendinta de a merge mereu la toaleta
– stare de oboseala cronica etc.

Prezentarea de urgenta la medicul specialist este o masura buna de luat in asemenea situatii, de cele mai multe ori fiind vorba despre o alarma falsa pentru cancerul de colon, dar putandu-se depista totusi alte complicatii de sanatate care necesita tratament adecvat.

Cancerul de colon in faze incipiente poate fi relativ usor de tratat, iar cel in faze mai avansate de asemenea cunoaste de ceva vreme o crestere in calitatea actului medical. Nu uitati deci sa va prezentati la medic pentru investigatii de rutina si nu va temeti nici macar de varianta cea mai rea deoarece exista la momentul actual cai multiple de tratament pentru cancerul de colon, unele cu procent mare de recuperare deplina.

foto Northfoto

Lucia Mihailescu

Adauga comentariu

Click aici pentru a posta un comentariu