Sanatate Sfaturi si sugestii

Fructele tropicale si sanatatea organismului uman

Fructele tropicale si sanatatea organismului uman
Pe langa gustul lor deosebit, fructele tropicale s-a dovedit stiintific ca ofera si multe beneficii pentru sanatatea persoanelor obisnuite, care nu sufera de boli care necesita un regim alimentar special. Spre deosebire de fructele comune pentru consum, fructele tropicale abunda in nutrimente de exceptie, unele chiar in exces, si de aceea interzise pentru cei care sufera de anumite afectiuni.

Pe lista fructelor tropicale comercializate si in Romania se pot intalni bananele, nuca de cocos, kiwi, ananasul, mango, portocalele si alte citrice, papaya, rodiile etc. Introducerea lor la dieta obisnuita nu poate fi decat benefica, atata vreme cat nu se fac excese din nici un punct de vedere. Printre nutrimentele pe care le ofera fructele tropicale putem aminti fibrele alimentare, minerale diverse, vitamine precum si o serie de compusi fitochimici.

Din ceea ce se stie pana in prezent despre rolul introducerii fructelor tropicale la dieta, se poate afirma cu certitudine ca acestea contin antioxidanti utili pentru a reduce riscul contractarii cancerului si a bolilor de inima, dar si alte substante care ajuta la reglarea digestiei, reglarea nivelului colesterolului din sange si controlul greutatii corporale.

Poate mai mult decat in cazul altor fructe, cele tropicale ofera mai usor senzatia de satietate si merita introduse mai ales la dietele de slabit, intre mesele zilnice, intrucat nu contin multe calorii, dar pot oferi suficiente nutrimente pentru a inlatura cu succes senzatia de foame dintre mesele principale. Nu trebuie uitat totusi faptul ca multe dintre aceste fructe pot avea si un continut marit de zahar si ca, in consecinta, trebuie alternat consumul lor cu alte fructe, care contin mai putin zahar sau chiar legume diverse, numai bune pentru o gustare inopinata.

Cele mai indicate pentru consum sunt fructele tropicale proaspete si nu cele uscate sau la conserva deoarece ele nu contin nici aditivi alimentari suspecti si nici nu au o concentratie de zaha…
Citeste in continuare pe coolinaria.ro

Articol oferit de
   
Citeste mai multe Sfaturi si sugestii pe coolinaria.ro

coolinaria.ro

Adauga comentariu

Click aici pentru a posta un comentariu