Sanatate Sfaturi si sugestii

Wii Fitness – antrenorul tau personal

Nevoia de joc nu este neapărat un semn de imaturitate, sau un simptom al nostalgiei după copilărie ci este mai degrabă o manifestare a laturii ludice a personalităţii umane. Atât timp cât nu se reduce doar la dependenţa de calculator ci devine un mod de a învăţa lucruri noi, de a socializa, de a-ţi păstra energia şi condiţia fizică la cote optime, de a-ţi dezvolta inteligenţa şi a-ţi oxigena creierul, jocul este recomandat ca un „must have” în viaţa noastră.

Nintendo a luat în calcul nevoia de joacă a omului, a îmbinat-o cu exerciţiul fizic, vital pentru sănătate şi frumuseţe şi a creat un soi de asistent virtual de fitness prin jocul numit Wii Fitness. Conceput mai ales pentru femei, Wii Fitness îţi pune la dispoziţie o placă sensibilă, care înregistrează şi evaluează fiecare mişcare a corpului. Ai la dispoziţie 40 de tipuri de activităţi sportive şi un instructor virtual care te ghidează. Interesant este că Wii Fitness acţionează asemeni unui expert, care mai întâi te consultă, identifică zonele problematice, pune un diagnostic şi apoi îţi recomandă acele exerciţii care îţi pot fi de folos.

Feedback-ul, încurajările, impulsurile oferite nu te vor lăsa să renunţi ci te vor ambiţiona şi, aşa cum toţi cei care se implică într-un joc îşi doresc să câştige în competiţia cu adversarii, şi cei care apelează la Wii Fitness se vor strădui să câştige lupta cu adversarul lor redutabil: comoditatea.

foto Wikipedia

 

Raluca Alupoaie

Adauga comentariu

Click aici pentru a posta un comentariu