Sanatate Sfaturi si sugestii

Fii activ. Traieste mai mult

Fii activ. Traieste mai mult
Nu exista un moment mai bun să începi să fii activ decât prezentul. Indiferent de vârstă sau abilităţile fizice, oricine se poate bucura de beneficiile de sănătate aduse de un program zilnic de exerciţii fizice.
Se ştie că activităţile sportive şi exerciţiile fizice reprezintă un element important atunci când vrei să slăbeşti sau să îţi menţii greutatea corporală sub control. Mai mult, practicarea zilnică a unor exerciţii fizice, chiar şi cu efort moderat, contribuie la întărirea oaselor şi muşchilor, reduce stresul şi, în general, îmbunătăţeşt calitatea vieţii.

Fie că preferi să începi ziua cu o alergare de dimineaţă, fie că alegi să ieşi cu un prieten la o partidă de tenis, important este să fii activ şi să rămâi activ.

Beneficiile aduse sănătăţii de un simplu program zilnic de exerciţii fizice sunt nenumărate. Dr. Luigi Gratton, Vice President Medical Affairs & Nutrition Education în cadrul Herbalife Ltd. şi membru în „Programul de analiză a obezităţii ca factor de risc” derulat de Centrul pentru Nutriţie Umană din cadrul Universităţii din Los Angeles (UCLA), ne dezvăluie principalele trei beneficii care ar putea să ne motiveze să începem chiar azi să devenim activi.

1. Oase şi muşchi puternici

Cercetările ştiinţifice au arătat că activitatea fizică regulată este una dintre cele mai bune metode de a menţine oasele sănătoase. Exerciţiile de forţă, joggingul, ridicarea de greutăţi sunt utile pentru conservarea masei osoase, ceea ce reprezintă o componentă critică în reducerea riscului de slăbire a oaselor care se produce odată cu înaintarea în vârstă, favorizând apariţia fracturilor.
Activităţile fizice care implică ridicarea de greutăţi sunt benefice totodată pentru creşterea masei musculare, susţinând mai departe sănătatea oaselor. În plus, ţesutul muscular arde mai multe calorii decât orice alt ţesut din organism, ceea ce creştere ponderea de ardere a caloriilor pentru menţinerea unei greutăţi sănătoase.

Având oase şi muşchi puternici, echilibrul, puterea şi coordonarea organsimului se …
Citeste in continuare pe coolinaria.ro

Articol oferit de
   
Citeste mai multe Sfaturi si sugestii pe coolinaria.ro

coolinaria.ro

Adauga comentariu

Click aici pentru a posta un comentariu