Sanatate Sfaturi si sugestii

Feriti-va de suplimente alimentare iesite din garantie!

Feriti-va de suplimente alimentare iesite din garantie!
A crescut simtitor numarul magazinelor cu produse naturiste din Romania, iar farmaciile au introdus de ani buni de zile si o oferta foarte bogata de suplimente alimentare si produse naturiste si, mai putin produsele contrafacute, lucrurile se pare ca au luat o intorsatura buna din acest punct de vedere.

O dieta echilibrata presupune de multe ori si apelul la vitamine si suplimente alimentare de calitate, cu acordul medicului bineinteles, dar nu trebuie uitat nici faptul ca aceste vitamine sau minerale sau alt tip de suplimente alimentare au in realitate o valabilitate relativ redusa, nemaioferind aceleasi beneficii dupa trecerea unei perioade de vreme desi ele inca se incadreaza in termenul de garantie al producatorului.

Suplimentele alimentare pot fi privite similar cu cele mai multe dintre condimentele pe care le introducem in mancare, stiut fiind faptul ca mai bune sunt condimentele proaspete si nu cele uscate sau gata macinate. In cazul suplimentelor alimentare, este deseori suficient sa deschizi recipientul sau cutia in care sunt pastrate ca sa le scurtezi simtitor viata, d-apoi sa le mai si cumperi cu putin inainte de a iesi din termenul de garantie.

Un efect garantat si pozitiv al introducerii suplimentelor alimentare la dieta este dat de concentratia si potenta pe care o au aceste suplimente la momentul achizitionarii lor si, nu de putine ori, aceste proprietati se pierd cu trecerea vremii. De aceea, pentru un tratament eficace sau niste rezultate bune la dieta, se recomanda intotdeauna sa se cumpere suplimente alimentare produse relativ recent, care vor putea astfel oferi beneficiile maxime.

Unele suplimente alimentare, care au un grad mic de toxicitate la momentul producerii lor, risca sa se descompuna in timp in compusi toxici din cauta actiunii oxigenului sau a lipsei acestuia, din cauza temperaturilor improprii de pastrare sau din cauza umiditatii excesive. Conditiile de clima pe care le traim in prezent favorizeaza in mod clar cresterea toxicitatii acestor suplimente si este util sa le cumparam de la acei distribuitori care le depoziteaza in conditii de exceptie, luand in calcul toti factorii de risc, care ar putea degrada produsul expus.

Medicul de familie sau me…
Citeste in continuare pe coolinaria.ro

Articol oferit de
   
Citeste mai multe Sfaturi si sugestii pe coolinaria.ro

coolinaria.ro

Adauga comentariu

Click aici pentru a posta un comentariu