Sanatate Sfaturi si sugestii

Tratamente naturale pentru acnee

Tratamente naturale pentru acneeAcneea poate fi tratata eficient printr-o combinatie inspirata de produse strict medicale si altele de tip naturist, aprobate de catre medicul specialist. Unele dintre aceste produse pot fi aplicate local, iar altele luate pe cale bucala insa in toate cazurile tratamentul trebuie sa fie prescris in acord cu tipul de piele al pacientului si forma specifica de acnee de care poate suferi.

Tratamentul pentru acnee cu produse naturale poate include atat unele preparate de-a gata disponibile in farmaciile naturiste, cat si preparate de casa din ingrediente usor de procurat si cu o eficienta recunoscuta in tratarea acneei. Dintre aceste, unele se remarca prin simplitate si eficacitate fiind de aceea util sa le prezentam si noi in randurile urmatoare:

1. Coaja rasa foarte fin de la portocale combinata cu apa permite obtinerea unei solutii ani-acnee destul de eficienta cu care se freaca usor zonele afectate de acnee dupa care se spala cu apa nu foarte rece.

2. Un simplu catel de usturoi poate de asemenea sa faca bine la acnee, cu acesta frecandu-se foarte usor fata si spalandu-se apoi dupa cateva minute bune.

3. Produsele naturiste pe baza de aloe vera pot fi foarte eficiente pentru tratarea acneei, dar necesita aplicarea lor pentru perioade lungi de pana la jumatate de an.

4. Cativa stropi de zeama de lamaie sau otet din cidru de mere pot fi aplicati pe fata cu o bucata de vata, lasand apoi pielea mai curata si mai sanatoasa.

5. Ceaiul din seminte de amarant este un tratament bun pentru acnee, cu acest ceai pur si simplu putandu-se spala fata inainte sau dupa demachiere ori dimineata si inainte de culcare.

6. Frunzele de busuioc proaspete pot fi aplicate pe zonele afectate de acnee, iar uleiul esential de busuioc este si acesta eficient impotriva acneei.

7. Consumul crescut de apa peste zi ajuta simtitor la sporirea eficientei oricarui tratament anti-acnee, fiind puternic recomandat sa se bea multa apa mai ales daca suferiti si de acnee.

Alaturi de aceste tratamente naturiste pentru acnee exista probabil sute de alte formule de tip natural pentru tratarea acestei afectiuni, fiecare cu un grad oarecare de eficienta. Cele mai bune tratamente anti-acnee raman insa cele de tip medical, aici piata oferind produse foarte bune, nu intotdeauna insa si foarte ieftine.

Testati-le si voi pe cele care prezinta mai multa incredere, dar numai cu acordul unui medic specialist si adoptand in paralel si o dieta de reducere a inflamatiilor organismului pentru rezultate maxime ale tratamentului vostru pentru acnee.

foto Northfoto

Lucia Mihailescu

Adauga comentariu

Click aici pentru a posta un comentariu