Sanatate Sfaturi si sugestii

Extractul de hibiscus sabdariffa, miracol pentru sanatate

Extractul de hibiscus sabdariffa, miracol pentru sanatateConform studiilor medicale recente, extractul de hibiscus sabdariffa, o varietate a binecunoscutei specii de plante din familia Hibiscus, este de bun ajutor nu doar pentru prevenirea afectiunilor sistemului circulator, dar in egala masura poate preveni obezitatea si diabetul gratie ingredientelor valoroase din compozitia sa.

Consumate adeseri sub forma de ceai, florile de hibiscus sabdariffa sunt de bun folos pentru tratarea si prevenirea multor afectiuni, mai eficienta fiind insa pulberea obtinuta prin macinarea partilor aeriene ale plantei care va ajuta la reducerea tensiunii arteriale, ameliorarea problemelor respiratorii, eliminarea inflamatiilor diverse si, nu in ultimul rand, protejarea ficatului si prevenirea obezitatii si a diabetului.

Extractul de hibiscus sabdariffa a demonstrat certe beneficii pentru reglarea metabolismului si protejarea ficatului incarcat de grasimi, studiul desfasurandu-se pe subiecti umani, persoane obeze cu varste cuprinse intre 18 si 65 de ani, carora li s-a administrat zilnic extract de hibiscus pe durata a 12 saptamani.

La final, savantii au putut demonstra faptul ca extractul de hibiscus contribuie la scaderea in greutate, reducerea depozitelor de grasimi din organism precum si reducerea nivelului de acizi grasi responsabili pentru aparitia obezitatii. Un efect benefic a fost constatat si la nivelul activitatii ficatului subiectilor analizati, si in acest caz extractul de hibiscus aratand o eficienta crescuta.

Polifenolii continuti in extractul de hibiscus sabdariffa in cantitati insemnate sunt se pare substantele care actioneaza in mod benefic asupra organismului uman, oferindu-i un plus de sanatate, alte studii medicale demonstrand in trecut efectele benefice ale consumului de ceai de hibiscus pentru sanatatea sistemului nostru circulator.

Se recomanda in consecinta introducerea la dieta de ceai de hibiscus sabdariffa sau extract tip pudra din aceasta planta, dozele zilnice recomandate fiind prescrise clar in prospectul produsului pe care il puteti achizitiona din farmaciile naturiste la preturi foarte convenabile. In general, ceaiul de hibiscus nu se cunoaste sa aiba contraindicatii, dar este interzis femeilor insarcinate sau persoanelor care au probleme cu fertilitatea si incearca sa ramana insarcinate.

Lucia Mihailescu

Adauga comentariu

Click aici pentru a posta un comentariu