Sanatate Sfaturi si sugestii

Exercitii utile pentru sanatate si cresterea starii de bine peste zi

Exercitii utile pentru sanatate si cresterea starii de bine peste ziDragostea fata de aproape ofera la fel de multe recompense ca si dragostea de sine. Pentru orice femeie atingerea unui bun echilibru intre grija fata de propria fiinta si atentia acordata celorlalti reprezentand un obiectiv important in viata care sa ii mentina sanatatea, dar si starea de bine la standarde ridicate.

Gatitul, de exemplu, este uneori vazut ca o corvoada, lucru care conduce rapid la ridicarea nivelului zilnic de stres, din acest motiv fiind un exercitiu sanatos sa ne amintim constant ca gatim pentru cei dragi si, desigur, pentru noi insine si ca mesele echilibrate, bogate in nutrimente si sarace in sare, zahar si grasimi ne vor mentine mereu frumosi si sanatosi atat pe noi cat si intreaga noastra familie.

Ingrijirea corporala poate fi neglijata din ce in ce mai mult odata cu inaintarea in varsta, cauzele putand fi diverse, de la simpla oboseala pana la depresia cronica, dar o astfel de "scapare" nu poate fi tolerata indiferent de scuzele prezentate de voi, o buna ingrijire corporala ajutand simtitor atat la prevenirea bolii cat si la mentinerea starii voastre de bine la cote inalte gratie aspectului vostru placut.

Vizitele periodice la doctor alaturi de testele si analizele medicale regulate ajuta in buna masura la prevenirea afectiunilor cronice si va tin mereu pe baricade, alaturi de familia voastra. Grija fata de tine insuti inseamna in egala masura si grija fata de toti cei dragi tie, iar aceasta este o motivatie puternica pentru a tine constant legatura cu medicul tau de familie si alti specialisti in medicina.

Conform statisticilor, femeile moderne prefera mai nou sa traiasca fara un partener stabil pentru durate lungi de vreme, complacandu-se astfel intr-o existenta solitara care, cred ele, le fereste de complicatiile care pot aparea prin urmarirea unei relatii romantice de durata. Dragostea impartasita si dialogul constant cu partenerul de cuplu aduc totusi echilibru si un plus de sanatate in viata unei femei si e bine sa tineti cont de acest lucru chiar si daca aveti impresia ca "independenta" voastra este mai importanta decat tracasantul plan romantic al existentei.

In mod similar, prezenta unui animal de companie in viata lor este de asemenea refuzata constant de catre femeile moderne, o parte dintre ele considerand ca animalele, la fel ca si barbatii, nu merita a fi luate in serios oferindu-li-se neconditionat afectiune si atentie constanta. Animalele pot fi insa companioni ideali mai ales pentru femei si chiar pot stimula sanatatea acestora inspre bine, lucru demonstrat stiintific de altfel nu de putine ori si cu argumente greu de combatut.

Alaturi de atentia acordata animalelor, grija fata de mediul inconjurator pare a fi mai degraba un atribut al femeilor decat al barbatilor, din acest motiv activitatile de voluntariat, implicarea activa in lupta impotriva poluarii, cresterea plantelor de apartament, petrecerea creativa a timpului in aer liber si alte activitati similare putand ajuta la implementarea unui stil mai activ de viata, un aport marit de oxigen in organism si, pe ansamblu, o crestere graduala a starii voastre de bine.

Nasterea si cresterea unuia sau a mai multi copii poate speria la modul foarte serios o femeie, nu de putine ori unele mamici cedand nervos in fata unei asemenea provocari cu toate implicatiile ulterioare pentru sanatate si starea lor de bine. Lucrurile nu stau insa chiar atat de grav mai ales daca se apeleaza constant si la ajutorul familiei, a prietenilor sau vecinilor cu un plus de experienta, astfel deprinzandu-se calitati parentale solide, iar cresterea copiilor devenind o activitate mai placuta si mai plina de recompense.

Nu in ultimul rand, intretinerea unui cerc de prieteni apropiati si socializarea continua si in cadre normale sunt obiective prioritare pentru orice femeie, astfel crescand simtitor si increderea in sine, dar si deschiderea larga in plan social cu bune repercusiuni atat asupra vietii personale cat si a celei profesionale. O femeie moderna este printre altele si un bun prieten, dar si un adevarat lider atunci cand situatia cere acest lucru, inclusiv acesta fiind un exercitiu foarte util pentru cresterea respectului fata de propria persoana si fixarea unor obiective mai ambitioase care sa permita trairea vietii la maximum, cu toate cele bune si rele ale sale.
 

 

Lucia Mihailescu

Adauga comentariu

Click aici pentru a posta un comentariu