Sanatate Sarcina si contraceptia

Afla cand nasti si pregateste-ti bebelusul pentru viata extrauterina!

Afla cand nasti si pregateste-ti bebelusul pentru viata extrauterina!Inovatiile medicale dezvaluie PartoSure, un test rapid care poate stabili timpul ramas pana la nastere, dar si gradul de risc iminent pentru o nastere prematura. Viitoarele mamici pot afla in doar cateva minute, fara ajutorul medicului specialist, care este momentul in care vor naste.

Usor, sigur si rapid, testul PartoSure ajuta viitoarele mamici sa isi pregateasca din timp bebelusii pentru viata extrauterina.

Studiile arata ca mai putin de 1 din 10 gravide diagnosticate clinic cu simptome de nastere prematura nasc intr-un interval de 7 zile de la prezentarea la doctor. Rezultatul unei tehnologii de ultima generatie, testul PartoSure detecteaza cu claritate prezenta proteinei PAMG-1, determinand timpul ramas pana la nastere pentru gravidele cu o sarcina de 20 de saptamani.
Gratie inovatiilor medicale, gravidele din Romania pot beneficia in prezent de un test care poate elimina atat insecuritatea nasterii, cat si riscurile la care este predispus un bebelus prematur. PartoSure este un test non invaziv, care nu necesita examen cu valve si poate fi utilizat atat de medicul specialist, cat si de pacienta, in intimitatea casei sale. Citirea testului se face in cateva minute, avand o acuratete de ~99%, fapt demonstrat de studiile clinice”, precizeaza Dr. Ruxandra Dumitrescu, medic primar obstetrica-ginecologie.
De ce este important sa stii cand vei naste?

Spre deosebire de testele disponibile la ora actuala, PartoSure determina cu exactitate perioada ramasa pana la nastere. Pe de-o parte, o valoare predictiva pozitiva (PPV) mare a testului PartoSure PRN permite clinicienilor sa evalueze riscul nasterii in urmatoarele 7 zile, oferindu-le, totodata, posibilitatea de a le administra gravidelor dozele optime de corticosteroizi si/sau tocolitice. Pe de alta parte, o valoare predictiva negativa (NPV) mare a testului PartoSure PRN ofera posibilitatea clinicienilor de a elimina cu incredere gravidele care nu vor naste in urmatoarele 7 sau 14 zile. Prin urmare, sunt perfect controlate si gestionate atat dozajele ce urmeaza a fi administrate gravidelor care nasc, cat si costurile ridicale ale unei interventii si ale spitalizarii prelungite.
De ce este util Testul PartoSure?

In ciuda introducerii noilor tehnici medicale, cauzele nasterilor premature sunt multiple, dar inca, neclare si necunoscute. Cu toate acestea, rata nasterilor premature este in crestere, in special in tarile dezvoltate, iar identificarea exacta a gravidelor cu risc, dar si a celor care nu prezinta risc de nastere prematura reprezinta o mare provocare pentru medicii obstetricieni.
Testul PartoSure este special creat pentru femeile gravide cu perioada sarcinii cuprinsa intre 20 si 37 de saptamani, care prezinta simptome sau semne, indicatii sugestive de travaliu inainte de termen si care au membranele intacte. PartoSure este recomandat si gravidelor cu nasteri premature in antecedente, celor cu avort spotan in trimestrul al II-lea de sarcina in antecedente, cat si gravidelor expuse riscului de nastere prematura.
Mai mult de atat, testul PartoSure este recomandat in situatii precum: contractii uterine dureroase, suferinta fetala acuta, infectie neonatala si/sau materna, sarcina gemelara sau boli materne de tipul HTA indusa de sarcina, diabet zaharat sau obezitate, inclusiv gravidele cu un istoric medical de sarcina oprita in evolutie, copii cu greutate mica la nastere (sub 2500g) sau multiple avorturi la cerere
Afla cand nasti si pregateste-ti bebelusul pentru viata extrauterina!De ce este bine sa pregatesti nou nascutul prematur?

Bebelusii nascuti inainte de 37 de saptamani de sarcina sunt considerati nascuti prematuri, iar in ingrijirea acestora este necesara o atentie deosebita, atat din partea medicilor neonatologi, cat si din partea mamicilor. Este adevarat faptul ca bebelusii prematuri sunt predispusi la complicatii, atat pe termen scurt, cat si pe termen lung.
Pe termen scurt, bebelusul prematur prezinta un risc ridicat de aparitie a hemoragiilor cerebrale, a infectiilor neunatale cat si a declansarii unor probleme cardio-respiratorii, nefiind pregatiti fizic pentru viata extrauterina. Mai mult decat atat, pe termen lung, bebelusii prematuri pot avea complicatii de tipul retinopatie de prematuritate sau, chiar sechele neuro-psihice. Prin urmare, determinarea timpului ramas pana la nastere reprezinta un avantaj major pentru gravidele cu un risc ridicat de nastere prematura, oferindu-le posibilitatea de a se pregati atat pentru nastere, cat si pentru perioada post-partum.
***
Testul PartoSure este un test rapid care ajuta la stabilirea timpului ramas pana la nastere pentru gravidele cu semne si simptome sugestive de nastere prematura. Kitul PartoSure contine un betisor steril, o eprubeta si o banda de test, ambalate intr-un sac de plastic si poate fi folosit atat de medicul specialist, cat si individual de catre gravide.
Pentru mai multe informatii, accesati site-ul www.testdenastere.ro.
 
 

Ecaterina Virgolici

Adauga comentariu

Click aici pentru a posta un comentariu