Diete Sanatate

Dieta pentru un somn linistit

Dieta pentru un somn linistit
Tot mai multe persoane se plang de insomnii cronice si o stare generala de oboseala a organismului, dar aceleasi persoane uita sa ofere suficienta atentie si modului in care aleg sa se alimenteze pentru ca, de cele mai multe ori, aici va putea fi gasita cauza oboselii generale de peste zi.

Imposibilitatea de te odihni dupa un program normal va conduce automat la un exces de cafea si alte stimulente care sa permita totusi desfasurarea activitatii profesionale in conditii relativ bune. Aceasta impreuna cu o alimentatie gresita pot conduce in relativ scurta vreme la imbolnavirea organismului si trebuie luate masuri preventive din timp, in special in plan alimentar.

Din dieta pentru un somn linistit trebuie eliminate, in primul rand, exact alimentele care va atrag mai mult, respectiv mancarurile grele si condimentate care va ofera pe moment o stare de bine, dar care obosesc organismul la maximum. In special seara, acestea merita inlocuite cu produse mai usoare, fara grasimi sau condimente picante, de tipul iarturilor si a altor lactate, branzeturi simple, salate, tocanite de legume si altele.

Alcoolul poate fi gustat la incheierea programului de munca, dar de preferat este sa se bea un paharel dupa masa si nu inainte deoarece va conduce automat la cresterea apetitului. In ce priveste cafeaua, nu e bine sa se faca excese peste zi, care sa inhibe foamea ci mai degra…
Citeste in continuare pe coolinaria.ro

coolinaria.ro

Adauga comentariu

Click aici pentru a posta un comentariu