Diete Sanatate

Dieta pentru schimbarea metabolismului

Dieta pentru schimbarea metabolismului

De multe ori, metabolismul este principalul factor care ne influenteaza silueta. Fie ca ardem rapid carbohidratii si grasimile, fie ca dureaza (de unde si expresia "organism lenes"), metabolismul este cel care dicteaza lucrurile.

Uneori, in ciuda regimurilor alimentare urmate, nu reusim sa ajungem la o anumita greutate. Solutia consta, nu in schimbarea dietei, ci in stimularea metabolismului.

Cum facem acest lucru? Urmand dieta lui Matt Stone, un cercetator independent. Pe baza mai multor studii efectuate, el a creat un program menit atat sa ne ajute sa ajungem la greutatea dorita, cat si ca sa ne permita sa mancam ce vrem, dar sa fim in continuare supli si sanatosi.

Prima etapa consta in consumarea cat mai multor alimente si intr-un minimum de exercitii fizice. Consumul de zahar este destul de limitat. In schimb, ai voie cat mai multi carbohidrati.

A doua etapa presupune sa mananci 3 mese zilnice, la intervale regulate si de aceeasi greutate. Fiecare masa trebuie sa aiba: – intre 20 si 40 grame de proteine;
– alimente cu amidon (un cartof, putin orez, 2 felii de paine din grau integral etc.);
– grasimi sanatoase.
Dupa maximum 30 de zile, dieta trebuie oprita, indiferent de cat de bine te-ai simtit…. Citeste in continuare pe coolinaria.ro
 

coolinaria.ro

Adauga comentariu

Click aici pentru a posta un comentariu