Sanatate Sfaturi si sugestii

Cosmetica si rejuvenare vaginala

Cosmetica si rejuvenare vaginalaEpilarea inghinala si pubiana, igiena si toaleta zilnica a zonelor intime nu par sa mai fie de ajuns pentru multe dintre frumoasele zilei, mai nou ele apeland si la un trend de ultima ora care permite cosmetizarea la superlativ a zonei genitale prin metode moderne de rejuvenare vaginala, foarte de succes la barbati si conferind o stare de bine tuturor celor care adopta si asemenea cai alternative de infrumusetare a partilor lor intime.


1. Vopsirea parului pubian (coafura pubiana)

Este cea mai simpla si mai raspandita metoda de cosmetizare si rejuvenare vaginala folosita de catre femeile interesate si de acest subiect, in acest mod putandu-se colora parul in cele mai diverse nuante si obtinandu-se de multe ori efecte dintre cele mai bune, de mare succes la barbati si care le fac pe "paciente" sa se simta minunat in pielea lor. Atentie totusi la vopseaua folosita pentru aceasta modalitate de cosmetizare a zonelor intime, fiind intotdeauna recomandat sa se apeleze la vopsele cu ingrediente naturale si calmante, care sa nu irite deloc pielea sensibila din zona pubisului.

2. Vajazzling

O metoda inedita de cosmetizare a zonei genitale presupune lipirea unor cristale sau a altor materiale similare, de o stralucire aparte, direct pe pielea neteda, proaspat epilata din zona pubisului. Folosita in trecut pentru alte portiuni de piele, ceva mai vizibile, vajazzlingul castiga tot mai multe adepte in prezent, fiind ce-i drept o metoda de rejuvenare vaginala temporara din cauza adezivilor folositi aici care nu intotdeauna vor face bine pielii sensibile din zona pubisului.

3. Inalbirea parului pubian (depigmentare)

Prin metode chimice relativ sigure, parul pubian bine coafat poate fi depigmentat, iar rezultatul este adeseori foarte placut din punct de vedere estetic. Dermatologii nu prea recomanda apelul la o astfel de metoda de rejuvenare vaginala deoarece multe saloane de cosmetica folosesc substante prea puternice si, din acest motiv, este foarte bine sa va interesati in amanunt despre metodele folosite la salonul preferat precum si despre efectele secundare pe care le pot genera acestea.

4. Epilarea braziliana

Destul de cautata de catre femei in ultima vreme este si epilarea cu ceara in maniera braziliana care poate indeparta tot parul pubian sau doar cea mai mare parte a acestuia, inclusiv in zona inghinala.
Nu este nici aceasta o metoda pe care sa o folositi in mod repetat, fiind de asemenea indicata doar pentru ocaziile speciale, adica de maximum 3-4 ori pe an, astfel fiind prevenite efectele secundare negative care pot pleca de la simplele iritatii ale pielii si pot ajunge pana la aparitia unor cosuri sau furuncule foarte urate, generate de lipsa de igiena de la salonul de cosmetice, de transpiratie sau de lenjeria intima improprie.

5. Chirurgia cosmetica genitala (vaginala)

O metoda aparuta in clinicile de remodelare corporala, chirurgia cosmetica genitala (vaginala) face uneori minuni, iar alteori poate mai mult dauna. Pacientele optand pentru modificari ale labiilor, una sau ambele, pentru remodelarea clitorisului sau pentru stramtarea estetica a vaginului.

Riscurile in acest caz pot sau nu sa fie prezente, un chirurg bun garantand mereu cele mai placute rezultate posibil, dar existand si situatii in care sa ramana cicatrici foarte urate, distrugerea permanenta a nervilor din zona genitala, etc. ca sa nu mai spunem de executarea imprecisa a operatiei in sine cu rezultate devastatoare pentru imaginea pacientei care se poate trezi peste noapte cu un vagin complet respingator din cauza alegerii unui chirurg mai putin priceput la astfel de interventii delicate.
 

Lucia Mihailescu

Adauga comentariu

Click aici pentru a posta un comentariu