Sanatate Sfaturi si sugestii

Frumusetea pielii noastre depinde in buna masura si de conditiile meteo prezente de-a lungul anului

Frumusetea pielii noastre depinde in buna masura si de conditiile meteo prezente de-a lungul anului

Un stil echilibrat de viata ales de voi pentru a va prelungi pe cat posibil nu doar existenta, dar si frumusetea este de maxima importanta pentru mentinerea unei sanatati de fier si multe dintre femeile moderne se informeaza corect pentru a-si intretine la superlativ aspectul placut si a creste simtitor speranta lor de viata. Alimentatia plina de nutrimente valoroase, odihna, igiena si intretinerea corpului , evitarea stresului sunt astfel doar o parte dintre masurile inspirate care pot fi luate in acest sens, toate contribuind din plin la cresterea respectului fata de propria persoana si pastrarea unei stari de bine peste zi.

Conditiile climatice din zona unde ne ducem traiul pot afecta frumusetea pielii noastre, stiindu-se bine, de exemplu, faptul ca umiditatea in exces, frigul, caldura, radiatiile sau vantul altereaza atat aspectul tenului cat si sanatatea intregului organism. In Romania, clima temperata a fost ideala din multe puncte de vedere insa schimbarile la care am asistat in ultima vreme au alterat conditiile meteo cu care eram obisnuite in trecut, inmultind astfel factorii de risc pentru frumusetea si starea noastra generala de sanatate. In mod aparte, temperaturile extreme prea scazute sau prea ridicate distrug accelerat pielea si e nevoie de o protectie suplimentara pentru a trece cu bine si peste aceste incercari la care ne supune prezentul.

Pielea uscata, crapata sau cea inrosita sunt un simptom clar al lipsei corecte de hidratare sau a unor probleme de sanatate, prin aplicarea unor creme sau solutii cu rol hidratant putandu-se combate eficient factorii potrivnici de clima. Hidratarea este in consecinta esentiala, cu cat mai sensibila fiind pielea cu atat mai mult fiind nevoie de o protectie suplimentara si de oferirea zilnica de apa si substante cu rol in mentinerea sanatatii pielii la niste parametri normali. Unele persoane chiar ajung sa dezvolte diverse afectiuni dermatologice pe fondul lipsei cronice de hidratare, in aceasta situatie fiind recomandata si vizita la medicul specialist care sa prescrie un tratament suplimentar alaturi de produsele cosmetice cu rol bun pentru hidratarea pielii.

Dusurile prea fierbinti de asemenea pot sesibiliza pielea la extrem, mai ales atunci cand se paraseste domiciliul la scurta vreme dupa asta. Pentru rezultate optime se recomanda ca dusurile sa fie facute cu apa calda, dar nu fierbinte, in acest mod porii nefiind deschisi fortat si pielea putand fi apoi protejata eficient cu o lotiune hidratanta dupa baie. Astfel, se poate iesi din casa fara teama ca pielea noastra va suferi din cauza diferentelor bruste de temperatura. In mod similar, si expunerea prelungita la razele solare de asemenea afecteaza negativ pielea, fiind foarte bine sa se faca apel in aceasta situatie la o crema de protectie, de folos chiar si atunci cand cerul este acoperit de nori si radiatiile solare sunt astfel mai reduse.

Umiditatea in exces este un alt factor negativ care poate afecta sanatatea pielii, transpiratia, de exemplu, fiind unul dintre factorii majori de risc din acest punct de vedere. In mod special pentru persoanele cu o piele mai uleioasa, dar si pentru restul se recomanda mentinerea igienei la cote normale, exfolieri periodice cu solutii pe baza de acid salicilic precum si schimbarea deasa a lenjeriei, in acest mod fiind prevenite atat astuparea porilor cu praf si sarurile rezultate in urma procesului de transpiratie cat si expunerea pe termen indelungat a pielii la o umiditate ridicata, creata de transpiratia in exces.

Igiena generala zilnica si sedintele regulate de intretinere a pielii sunt cea mai buna solutie pentru a evita neplacerile cauzate de vremea nefavorabila, produsele cosmetice alese trebuind sa fie intotdeauna special destinate pentru tipul vostru specific de ten/piele, alternativ putandu-se apela cu incredere si la produsele naturale, recunoscute pentru rolul lor benefic asupra tuturor tipurilor de ten/piele. Stresul trebuie evitat cu orice pret, fiind un factor de risc crescut pentru sanatatea pielii, la fel ca si frigul, radiatiile solare sau umiditatea (transpiratia). Similar, pentru efecte dintre cele mai bune, nu trebuie consumate in mod regulat produse alimentare cu efecte inflamatorii precum cele rafinate, alcoolul, cafeaua, tutunul sau dulciurile.

Nu in ultimul rand, climatul nefavorabil poate fi combatut si printr-un aport crescut de apa la dieta, apa hidratand mult mai bine organismul chiar si decat produsele cosmetice de buna calitate. Alaturi de apa se pot de asemenea consuma si ceaiuri caldute de plante cu efect usor detoxifiant si/sau usor laxativ, si acestea ajutand mult la curatarea organismului de toxine si instalarea starii de bine, necesara pentru a va descurca de minune peste zi indiferent daca ploua, ninge sau este foarte cald. In sfarsit, exercitiul fizic in aer liber este o binecuvantare inclusiv pentru sanatatea pielii si a tenului vostru, dar trebuie facut de placere si nu fortat, pe durate relativ scurte de timp, o data sau de maximum doua ori in fiecare zi.

Conditiile meteo prezente de-a lungul anului pot fi astfel preintampinate cu masurile de igiena si intretinere corporala amintite mai sus, frumusetea pielii voastre ramanand intacta si voi bucurandu-va de o stare buna de sanatate pe tot parcursul anului, indiferent de capriciile vremii. Multe produse naturale va vor ajuta sa va atingeti aceste obiective, cele mai indicate dintre acestea ramanand mierea de albine (excelenta atat consumata intern cat si introdusa in mastile de ten), castravetele verde (de folos mai ales extern, sub forma de lotiune sau felii proaspat taiate aplicate pe zonele afectate), lamaia (intern, dar si extern sub forma de suc sau in combinatie cu ulei de masline, galbenus de ou, etc.), uleiul de masline (foarte eficient pentru aplicari externe mai ales daca este usor incalzit in prealabil), iaurtul de casa (un hidratant natural de cea mai buna calitate), rosiile (masti de ten din pulpa de rosii care pot fi mentinute pana la 1 ora), laptele de capra si multe alte produse foarte utile pentru pielea si tenul vostru.
 

Lucia Mihailescu

Adauga comentariu

Click aici pentru a posta un comentariu