Diete Sanatate

Dieta Market-o aberatie?


Diete -  Dieta Markert

Cu scuzele de rigoare pentru afirmaţia din titlu, trebuie să te avertizez că acest articol conţine informaţii despre un anumit regim de slăbit, care trebuie evitat sub orice formă. Nimeni nu trebuie să fie atât de disperat încât să încerce aşa ceva.

Dieta Markert impune 2 săptămâni de înfometare oribilă, 2 săptămâni în care nu consumi altceva decât sucuri din legume şi suplimente speciale pe bază de proteine. După ce că te „ajută” să îţi nenoroceşti rinichii şi stomacul, dieta Markert este calea sigură spre ceea ce se numeşte „a cădea de pe picioare”, dar nu trebuie să te laşi dărâmată ci, cu ultimele resurse de energie (pe care nu am idee de unde le poţi scoate) trebuie să respecţi şi un anumit regim zilnic de exerciţii fizice. Toate acestea au rol în creşterea metabolismului şi în arderea rapidă a grăsimilor. În plus, efectul yo-yo nu are nicio şansă să apară la finalul acestor două săptămâni de chin.

Din fericire, dieta nu este susţinută de specialiştii în nutriţie şi se recomandă ca cei, care totuşi doresc să testeze o astfel de metodă draconică, să o facă doar sub supravegherea unui medic. 

Eu am scris acest articol tocmai pentru ca nu cumva să vă lăsaţi ispitite de promisiunile acestei diete şi pentru ca oridecâteori auziţi cuvântul Markert să strâmbaţi din nas şi să treceţi mai departe indiferente. Nimic nu merită un asemenea sacrificiu şi un asemenea risc. Se poate slăbi şi fără să îţi distrugi sănătatea aşa că, dacă eşti în căutarea unui regim, te rog să mai cauţi.

foto Northfoto

Raluca Alupoaie

Adauga comentariu

Click aici pentru a posta un comentariu