Diete Sanatate

Dieta latino-americana

Dieta latino-americanaSpre deosebire de cetatenii Statelor Unite ale Americii, care au intr-adevar probleme serioase cu controlul greutatii corporale, latino-americanii reusesc sa se mentine la niste standarde optime din acest punct de vedere, iar dieta lor, paradoxal, nu pare foarte diferita de aceea practicata in S.U.A..

Ceea ce le permite insa latino-americanilor sa isi pastreze corpurile suple este evitarea constanta a grasimilor si a produselor tip fast-food, destul de pretentioase pentru buzunarele lor, ei optand mai des pentru mancare calda preparata acasa, cu ingrediente naturale si condimente proaspete, e drept uneori foarte picante.

S-a observat de fapt ca latino-americanii care emigreaza in Statele Unite risca sa se ingrase simtitor in foarte scurta vreme de la intrarea in “tara tuturor posibilitatilor”, iar motivele sunt destul de clare, ei alegand aici o schimbare majora de dieta si consumand pe fuga produse semi-preparate si gata preparate, pentru a se intoarce repede apoi la afacerile lor de zi de zi.

In mod obisnuit totusi, latino-americanii practica o dieta bine echilibrata, ei procurandu-si, de exemplu, proteine de calitate din carnea de pasare si de peste, din fructele de mare, lactate si branzeturi, iar carbohidratii complecsi provin si in acest caz ca oriunde altundeva in lume din legume si cereale integrale sau din fructe si mai putin din produse procesate.

Un rol important pentru dieta latino-americana il au si antioxidantii, obtinuti din surse variate si cu un rol pozitiv asupra sanatatii pe termen lung. Antioxidantii introdusi regulat la dieta pot astfel ajuta atat la detoxifierea organismului cat si la cresterea simtitoare a ratei metabolismul…
Citeste in continuare pe coolinaria.ro

coolinaria.ro

Adauga comentariu

Click aici pentru a posta un comentariu