Sanatate Sfaturi si sugestii

Sfaturi utile pentru alimentatia copiilor

Sfaturi utile pentru alimentatia copiilorNu e nevoie, ca parinte de copii, sa ai cunostinte vaste de nutritie pentru a fi capabil sa asiguri mese echilibrate peste zi odraslei tale, fiind de ajuns sa se urmeze cateva reguli simple de alimentatie, care sa permita mai apoi crearea de meniuri diversificate si cat mai sanatoase.

Prima si cea mai importanta regula este aceea care spune ca parintele este cel care controleaza ingredientele de la masa si de aceea nu trebuie uitat faptul ca numai adultii vor fi responsabili cu alegerea alimentelor de servit precum si cu gatirea lor. Chiar daca cel mic va avea si acesta un cuvant de spus, aceasta nu inseamna ca el a ales cu de la sine putere ci doar ca parintele isi da acordul in acest sens.

A doua regula pentru servirea mesei copiilor spune ca trebuie sa li se ofere acestora alimente sanatoase, dar si diversificate, astfel incat ei sa aiba mereu posibilitatea de a alege intre minimum 2 optiuni, adica sa fie si incurajati in directia diversificarii alimentare ei insisi.

In al treilea rand, copiilor nu trebuie sa li se impuna sa manance tot din farfurie ci doar sa fie incurajati sa se alimenteze corect, pana la atingerea senzatiei de satietate. Intrucat metabolismul lor este intr-o continua schimbare, uneori cei mici vor dori sa manance mai mult pe cand in alte ocazii abia de se vor atinge de mancare, avand un surplus de nutrimente inca neprocesate de la mesele anterioare.

O alta regula simpla pentru parinti este sa incurajeze preferintele alimentare ale copiilor, oferindu-le posibilitatea de a gusta din cat mai multe alimente, bineinteles naturale si sanatoase, si a se lamuri cu timpul daca prefera un aliment anume si de ce prefera acest aliment.

Mesele din oras a…
Citeste in continuare pe coolinaria.ro

Articol oferit de
   
Citeste mai multe Sfaturi si sugestii pe coolinaria.ro

coolinaria.ro

Adauga comentariu

Click aici pentru a posta un comentariu