Diete Sanatate

Dieta dupa operatia de cezariana

Dieta dupa operatia de cezariana
Operatiile de cezariana reusite nu sunt intotdeauna si lipsite de complicatii ulterioare pentru mama, iar adoptarea unei diete adecvate este acum, mai mult decat oricand, de importanta vitala. Organismul proaspetei mamici este serios pus la incercare dupa operatie de aceea medicii recomanda un regim alimentar special in asemenea situatii, care trebuie respectat cu strictete.

Imediat dupa operatie, mamicile nu au voie sa consume decat apa plata si alte lichide limpezi, iar acelea dintre ele care cred ca pot incalca aceste recomandari se pot trezi cu surprize dintre cele mai neplacute in foarte scurta vreme. Nici apa carbogazoasa, sucurile cu acid sau orice alte bauturi gazoase nu sunt permise decat peste o mai lunga perioada de vreme, adica atunci cand se va reveni la o alimentatie normala.

Dupa trecerea a macar o zi de la operatia de cezariana se pot introduce in meniu si alimente putin mai consistente, cele bogate in fier aflandu-se pe primul loc. Sunt deci binevenite acum spanacul si alte zarzavaturi si legume, carnea frageda si mazarea foarte bine fiarta, dar nu si fasolea, care poate crea gaze intestinale. Alimentele bogate in calciu vin pe locul urmator, laptele si branzeturile trebuind sa ocupe o parte serioasa din meniul zilnic. Portocalele, iaurturi diverse si alte produse bogate in calciu pot completa mesele obisnuite.

Dupa ducerea la bun sfarsit a unei sarcini si suportarea unei operatii de cezariana, organismul unei mamici este de regula secat de multe nutrimente esentiale si acum este momentul sa se introduca inclusiv suplimente alimentare la dieta, acestea urmand sa fie toate recomandate de catre medici, care vor lua cele mai bune decizii in functie de analizele medicale si alti factori de natura medicala. Pentru a nu afecta sanatatea sugarului, suplimentele alimenta…
Citeste in continuare pe coolinaria.ro

coolinaria.ro

Adauga comentariu

Click aici pentru a posta un comentariu