Diete Sanatate

Detoxifiere cu fructe in doar 3 zile

Detoxifiere cu fructe in doar 3 zile
Detoxifierea este necesara pentru organismele suprasolicitate de o alimentatie gresita, dar prinde bine si tuturor celorlalti daca se face preventiv macar de doua ori pe an, eliminandu-se pe aceasta cale o serie intreaga de toxine acumulate vrand-nevrand in organismul nostru pe parcursul timpului. O detoxifiere generala se impune de fiecare data cand prezentam simptome precum oboseala, iritabilitate, balonari repetate sau o senzatie covarsitoare de disconfort psihic, iar metodele la indemana noastra in acest sens sunt diverse, plecand de la dieta de tip vegetarian cu aport mare de lichide si pana la postul negru religios.

Dietele de detoxifiere nu tin de regula mai mult de 14 zile, iar cele care dau rezultate rapide gratie anumitor alimente cu efect detoxifiant chiar si mai putin, pierzandu-se acum si in greutate, un obiectiv urmarit de multe persoane de altfel. Dietele de detoxifiere pot fi uneori si periculoase pentru sanatate daca nu se ofera suficiente nutrimente organismului ori daca nu se introduc suficiente calorii in meniul zilnic. De asemenea, o dieta de detoxifiere care nu se bazeaza si pe un consum crescut de apa nu este o dieta valabila intrucat apa ajuta la detoxifiere chiar mai mult decat alimentele-minune des laudate in presa de specialitate.

Fructele sunt probabil alimentele care vin imediat dupa apa ca eficienta la o dieta de detoxifiere, merele si fructele de grapefruit ocupand aici o pozitie centrala. Consumate ca atare sau sub forma de sucuri de casa, fructele vor oferi organismului fibre alimentare din belsug, antioxidanti si minerale care distrug toxinele sau le forteaza sa se elimine pe cale naturala. Cresc astfel si nivelurile de energie si este optimizata si activitatea ficatului si a altor organe majore ale trupului uman. De evitat vor fi totusi fructele cu indice glicemic mare, adica cele bogate in zahar sau fructele uscate ori cele conservate.

Pe langa fructe, la dietele de detoxifiere un rol important il vor avea si bauturile de proteine, care pot fi servite cam de 5 ori pe zi, la intervale de 2-3 ore pentru a se echilibra organismul cu nutrimente si pentru a se stimula detoxifierea corecta. Proteinele din zer sunt calitativ…
Citeste in continuare pe coolinaria.ro

coolinaria.ro

Adauga comentariu

Click aici pentru a posta un comentariu