Diete Sanatate

Despre dieta Montignac

Despre dieta MontignacFoarte populara cu zece ani si mai bine in urma, dieta Montignac nu si-a pierdut cu nimic din eficienta sa ca dieta de slabit, dar lipsa de promovare pe scara larga a trecut-o cu incetul in uitare si este bine sa ne aducem aminte de principiile sale de baza pentru a putea sa o adoptam si noi cu succes.

Dieta Montignac poarta numele inventatorului sau, francezul Michel Montignac, director al unei companii farmaceutice internationale, care a intampinat in tinerete mari probleme legate de surplusul de greutate si incercarile repetate de a scapa de kilogramele suplimentare.

Initial destinata pentru a reduce relativ repede greutatea corporala, dieta Montignac s-a dovedit utila si in ce priveste imbunatatirea activitatii cardio-vasculare si prevenirea diabetului. Carbohidratii cu indice glicemic mare au fost gasiti responsabili atat pentru cresterea in greutate cat si pentru complicatiile de sanatate si de aceea s-a recomandat din start eliminarea lor de la dieta.

Dieta Montignac propune astfel de la bun inceput reducerea drastica a produselor bogate in carbohidrati cu indice glicemic mare precum dulciurile si prajiturile, cartofii, orezul, pastele fainoase, painea alba, care pot fi consumate in cantitati mici insa niciodata laolalta cu alte alimente bogate in grasimi, chiar si daca va fi vorba de ulei de masline sau carne de peste sau de pasare.

In paralel cu aceasta prima masura, se recomanda de asemenea si reducerea drastica sau chiar eliminarea de la dieta a lactatelor nedegresate, a untului gras sau a…
Citeste in continuare pe coolinaria.ro

coolinaria.ro

Adauga comentariu

Click aici pentru a posta un comentariu