Sanatate Sfaturi si sugestii

Depresia si alimentatia echilibrata

Depresia si alimentatia echilibrataPersoanele care acuza des stari de depresie sunt, de obicei, si persoane care nu se alimenteaza corect, depresia si alimentatia fiind strans legate una de cealalta. Printr-o alimentatie echilibrata se va reduce simtitor si frecventa starilor depresive, acest lucru fiind posibil printr-o simpla schimbare de dieta.

Organismul este afectat in toata complexitatea sa de alimentele pe care le introducem la dieta si este de la sine inteles ca si creierul va raspunde pozitiv sau negativ la stimulii produsi de anumite substante din alimente. Dependenta de zahar si carbohidrati este unul dintre factorii negativi care pot sta la baza declansarii depresiei, nu foarte diferit de modul in care actioneaza alcoolul sau drogurile asupra creierului uman.

O dieta bogata in nutrimente utile, care sa includa toate grupele de alimente, va reusi sa amelioreze intr-o prima faza starile de depresie, iar daca se combina dieta si cu un tratament adecvat atunci sansele sunt ca vindecarea sa se produca in relativ scurta vreme. Schimbarile de dispozitie nu vor mai fi atat de dese si nici factorii de risc, altii decat cei alimentari, nu vor mai avea acelasi impact negativ.

In special absenta vitaminelor din gama B, abs…
Citeste in continuare pe coolinaria.ro

Articol oferit de
   
Citeste mai multe Sfaturi si sugestii pe coolinaria.ro

coolinaria.ro

Adauga comentariu

Click aici pentru a posta un comentariu