Sanatate Sfaturi si sugestii

Cum va alegeti ochelarii de soare din oferta existenta pe piata?

Cum va alegeti ochelarii de soare din oferta existenta pe piata?Protejarea ochilor de efectele radiatiilor solare este o cerinta a zilelor noastre, dar nu toti ochelarii de soare vor si reusi sa faca acest lucru cu maxima eficienta, unii fiind scosi pe piata la repezeala fara a se mai respecta intocmai standardele recomandate pentru asemenea produse de stricta necesitate.

Riscurile la care ne expunem atunci cand nu purtam ochelari de soare sau atunci cand ne alegem o pereche de ochelari de soare facuta de mantuiala includ probleme diverse precum cataracta, cancerul, diverse alte probleme de vedere si de aceea este important sa ne protejam sanatatea si pe aceasta cale.

O pereche buna de ochelari de soare va trebui in mod teoretic sa intruneasca si urmatoarele cerinte inainte de a fi scoasa pe piata si oferita pentru consumatori:

Eticheta ar trebui obligatoriu sa specifice procentul de radiatii blocate de lentilele acestor ochelari, fie vorba despre 100% sau doar de 60-70%;
Ochelarii trebuie sa vina in mai multe marimi, clientul avand practic obligatia de a proba si a cumpara doar acea pereche care i se potriveste perfect;
Lentilele ar trebui fabricate nu din sticla ci din policarbonati, recunoscuti pentru rolul lor bun in blocarea radiatiilor solare;
– Tot lentilele pot veni in cele mai variate forme si culori, deoarece culoarea nu are nici o influenta pentru prevenirea radiatiilor, dar ideal este ca aceste lentile sa fie lucrate in asa fel incat sa ofere si protectie laterala, foarte cautata mai ales iarna sau in zonele unde lumina se poate rasfrange din lateral direct pe retina purtatorului.

Este bine de stiut de asemenea faptul ca cei mici au nevoie de ochelari de soare mai mult de cat adultii deoarece ei pot fi mai expusi daunelor cauzate de soare. Mai ales persoanele, adulti si/sau copii, care traiesc in zone unde prezenta soarelui este mai puternica, portul ochelarilor trebuie mentinut pe toata durata anului si nu limitat doar la anotimpul calduros.

Costul unor ochelari de soare nu trebuie neaparat sa depaseasca posibilitatile unei persoane de rand, dar pentru a se cumpara asemenea ochelari va fi nevoie si de putine munca de cautare deoarece ei exista insa nu intotdeauna la prima toneta stradala de unde ne mai facem uneori asemenea cumparaturi.

Portul ochelarilor de soare nu trebuie in consecinta neglijat deoarece astfel ne vom putea proteja mai bine sanatatea, mai ales in zilele noastre cand nivelul radiatiilor parca ar fi mai mare decat in trecut. In ciuda parerilor contrarii, ochelarii de soare chiar ofera o protectie multumitoare si nu trebuie sa renuntam la portul acestora, dar e recomandat totusi sa ne procuram un produs de calitate si nu unul de duzina.

Lucia Mihailescu

Adauga comentariu

Click aici pentru a posta un comentariu