Sanatate Sfaturi si sugestii

Precautii necesare de luat pe plaja

Precautii necesare de luat pe plajaMersul la plaja este o placere si nimeni nu poate refuza o baie de soare urmata de o baie in toata regula in apa marii insa plaja prezinta adesea si o serie de riscuri majore care pot si trebuie sa fie prevenite prin masuri utile, asumate cu cea mai mare responsabilitate.

1. Mai ales la mare nimeni nu ar trebui sa intre in apa fara un colac de salvare sau fara a sti sa inoate deoarece aici valurile sunt inselatoare, iar terenul deosebit de accidentat.

2. Alcoolul si baia in mare nu trebuie combinate niciodata pe plaja, riscul fiind inca si mai mare daca se practica un sport nautic sub influenta alcoolului.

3. Cremele de protectie sunt obligatorii la plaja, mai ales de cand radiatiile solare au crescut mult in intensitate.

4. Intervalul de timp optim de mers la plaja este dimineata pana in ora 11:00 si dupa-amiaza, de la ora 16:00.

5. Hidratarea corecta a organismului peste zi va permite si desfasurarea unor sedinte de soare pe plaja in conditii de maxim confort.

6. La plaja, ochii trebuie protejati, iar ochelarii de soare sunt acum cei mai buni prieteni ai nostri.

7. Picioarele de asemenea trebuie protejate prin portul obligatoriu de slapi sau alta incaltaminte de plaja.

8. Pentru prevenirea insolatiilor, la plaja nu se doarme si nici nu se expune corpul pe o singura parte pentru mai mult de 10 minute. Miscarea face mult bine si de aceea este recomandat sa nu se stea pe loc pentru multa vreme.

9. Nu mergeti la plaja decat in grup si feriti-va de contactul cu persoane suspecte mai ales daca nu sunteti insotiti.

10. Chiar daca faceti cu placere baie in apa marii, nu uitati sa faceti si un dus cu apa dulce fie direct pe plaja, fie imediat ce ati ajuns in locul unde sunteti cazati.

Lucia Mihailescu

Adauga comentariu

Click aici pentru a posta un comentariu