Sanatate Sfaturi si sugestii

Cum sa mancam sanatos la restaurantele fast-food?

Cum sa mancam sanatos la restaurantele fast-food?Campaniile foarte tenace din ultima vreme, de constientizare asupra riscurilor la care ne expunem prin abuzul de grasimi, sare si zahar din alimentatie, au reusit sa aduca un plus de sanatate si in domeniul preparatelor de tip fast-food, in prezent fiind ceva mai simplu sa comanzi o masa usoara si plina de nutrimente bune la aproape orice restaurant fast-food.

Cei mai inspirati dintre patronii de astfel de restaurante au venit si cu ideea de a adauga in meniul informativ oferit clientilor unele specificatii de natura strict nutritionala, doritorii stiind astfel cate calorii va contine portia preferata de mancare si de asemenea si continutul de sare, zahar, grasimi sau alte ingrediente sanatoase sau mai putin sanatoase.

Inclusiv persoanele care sufera de boli cronice ale sistemului digestiv, ale ficatului sau de diabet, pot servi masa la restaurantele fast-food, unde sa aleaga un meniu vegetarian sau de dieta, suficient de gustos incat sa merite incercat de proba. Se pot astfel consuma alimente naturale, gatite prin tehnici simple si sanatoase, intru totul indicate pentru cei care sufera de anumite afectiuni.

Vor trebui insa sa fie in continuare supravegheate portiile la masa deoarece, de multe ori, acestea vor depasi necesarul imediat, patronii avand obiceiul de a umple farfuria cu toate bunataturile in speranta ca astfel isi vor convinge clientii de seriozitatea si devotamentul lor. Mai ales daca preparatele includ carne sau grasimi, controlul portiilor la masa se impune de la sine ca masura utile pentru controlul greutatii corporale.

Un alt aspect negativ pe durata servirii meselor la restaurantele fast-food este absenta apei plate pentru consum, care ar trebui sa se afle mereu la dispozitia clientilor, dar nu intotdeauna vei putea beneficia de acest lucru, putand sa fii servit insa cu sucuri, ceaiuri sau alte bauturi nu neaparat sanatoase si recomandate. Consumul de apa plata la masa este totusi obligatoriu deoarece preparatele fast-food sunt si mai condimentate si mai incarcate decat alte alimente si doar apa va reusi sa balanseze fericit…
Citeste in continuare pe coolinaria.ro

Articol oferit de
   
Citeste mai multe Sfaturi si sugestii pe coolinaria.ro

coolinaria.ro

Adauga comentariu

Click aici pentru a posta un comentariu