Diete Sanatate

Copiii la dieta

Copiii la dietaFoarte multe dintre tinerele mamici descopera destul de repede cat de dificil poate fi sa intocmesti un meniu variat si echilibrat pentru un copil in crestere, ale carui necesitati alimentare devin din ce in ce mai mari si mai complexe. Colac peste pupaza, desi ai zice ca lucrurile nu stau chiar asa de rau, nici piata nu este ofertanta din acest punct de vedere, mai toate alimentele destinate celor mici fiind incarcate cu ingrediente suspecte sau continand zahar si sare in cantitati prea mari.

Reclama este sufletul comertului, se spune, dar acest lucru nu este deloc agreat si de parintii cu copii mici in ingrijire, care fac eforturi deloc de neglijat pentru a oferi micutilor o dieta sanatoasa si variata, apeland atat la propria inventivitate in plan alimentar cat si la experienta celor care deja au trecut printr-un asemenea calvar.
Multi copii, altfel draguti si cuminti, pot scoate peri albi parintilor cand vine vorba de servirea meselor zilnice, dar vina este mai putin a lor si mai degraba a lipsei totale de interes pe care o putem observa la cei care sunt practic platiti din banii publici pentru a asigura o nutritie de calitate pentru toate categoriile de populatie, copiii inclusiv.

Pentru adulti, lucrurile sunt mult mai simple, un organism dezvoltat fiind capabil sa proceseze si sa faca fata unei game foarte variate de alimente cu grad mai mic sau mai mare de toxine, dar in ce ii priveste pe copii, mai ales cei aflati in primii ani de viata, dieta lor trebuie obligatoriu sa includa doar ingrediente sanatoase, cat mai naturale posibil, de unde organismul lor in crestere sa isi extraga nu doar necesarul de nutrimente, dar si sa invete sa proceseze corect alimentele si sa respinga instinctiv toate produsele cu grad mare de risc pentru sanatate.

Grasimile saturate, de exemplu, nu sunt neaparat nocive pentru copii sau adulti insa e drept ca se cere moderatie in consumarea lor. Copiii chiar trebuie incurajati sa includa in dieta lor cat mai multe produse bogate in grasimi saturate, aici putand sa amintim laptele, branzeturile, smantana si untul, care toate vor face bine celui mic, chiar si daca nu sunt degresate, In ce priveste carnea, pestele si ouale acestea merita oferite in mod constant copilului si inca pentru o lunga perioada de vreme, adica pana ce acesta este capabil sa isi intocmeasca si singur o dieta echilibrata.

Spre deosebire de grasimile saturate…
Citeste in continuare pe coolinaria.ro

coolinaria.ro

Adauga comentariu

Click aici pentru a posta un comentariu