Diete Sanatate

Consumul de ceai poate imbunatati simtitor orice dieta

Consumul de ceai poate imbunatati simtitor orice dieta
Ceaiul merita sa faca parte din orice plan alimentar serios si acest lucru este calduros recomandat si de catre medici si de catre nutritionisti deoarece astfel se vor pune bazele unei diete de succes unde nu doar ca se pot pierde usor kilogramele in plus, dar se obtine si un plus de sanatate si vitalitate.

Ceea ce trebuie inteles de la bun inceput atunci cand dorim sa introducem ceaiul la dieta este ca aceasta bautura poate fi consumata in cantitati nelimitate, cu singura conditie ca indulcitorii sa fie obligatoriu introdusi in cantitati mici si de asemenea, de preferat, sa se foloseasca mai degraba miere de albine sau zahar brun si nu zahar alb rafinat.

Ceaiurile din plante medicinale nu sunt deloc potrivite pentru a fi introduse la o dieta regulata, dar e adevarat faptul ca si acestea sunt utile organismului insa pe perioade scurte de timp. Pentru dieta pe termen lung ceaiurile recomandate sunt, la alegere, ceaiul verde, ceaiul negru, ceaiul oolong, ceaiul alb sau ceaiul rosu. Oricare dintre acestea sau o alternanta a lor vor fi benefice la dieta.

Intrucat ceaiul natural contine si cafeina, nutritionistii recomanda sa se elimine cafeaua de la dieta regulata si sa se inlocuiasca cu ceaiul preferat, fiind o alternativa si mai sanatoasa si mai favorabila intretinerii siluetei. Se poate bineinteles consuma si cafea, dar numai ocazional si in cantitati mici. Alaturi de cafeina, ceaiul natural mai contine tianina si Epigalocatehin-3-galat (EGCG), ambele cu rol decisiv in suprimarea apetitului alimentar nesanatos si stimularea arderii grasimilor.

O dieta care include si aportul zilnic de ceai natural va presupune ca de obicei servirea celor 3 mese zilnice, la ore fixe, precum si un echilibru alimentar care sa includa cantitati egale de proteine, carbohidrati si grasimi in meniul zilnic. Grasimile insa ar fi potrivit sa provina mai ales din ulei de masline sau de floarea-soarelui, din carne de peste si de pasare sau din legume cu continut mai mare de grasimi.

Ca alimente recomandate pentru o dieta cu aport marit de ceai natural se pot mentiona carnea de vita fara grasime, carnea d…
Citeste in continuare pe coolinaria.ro

coolinaria.ro

Adauga comentariu

Click aici pentru a posta un comentariu