Sanatate Sfaturi si sugestii

Clorul din apa menajera afecteaza sanatatea pielii voastre!

Clorul din apa menajera afecteaza sanatatea pielii voastre!

Desi foarte indicat pentru tratarea apei potabile si eficient in ce priveste eliminarea multora dintre bacteriile care ne pot ameninta sanatatea, clorul nu face deloc bine tenului nostru si pielii in general, noi intrand astfel in contact cu apa clorinata zi de zi si supunandu-ne tenul la un stres continuu, asta in ciuda sapunurilor cu rol hidratant si a altor produse cosmetice de cea mai buna calitate.

Tratarea apei pentru consum in mileniul al 3-lea nu se mai face insa doar prin apelul la substante active pe baza de clor, in unele locuri din lume apelandu-se si la metode alternative, mult mai eficiente in ce priveste igienizarea apei, dar si net superioare din punct de vedere a calitatii apei si a impactului acesteia asupra pielii. Astfel de metode alternative implica purificarea apei cu instalatii UV, ozonarea apei prin filtre specifice, osmoza inversa a apei sau filtrarea apei prin alte metode de ultima ora.

Asa cum arata studiile stiintifice, clorul folosit la tratarea apei potabile conduce in timp la dezhidratarea pielii, de aceea fiind calduros recomandat sa ne hidratam zilnic tenul si pielea, unele persoane chiar pot dezvolta alergii la clorul din apa sau devin cu timpul mai sensibile la acest ingredient, clorul din apa ajungand sa fie considerat unul dintre factorii majori care conduc la o imbatranire prematura a pielii si a tenului nostru.

Pe timp de vara, clorul din apa menajera este inca si mai distrugator, efectele sale negative fiind exacerbate de catre temperaturile ridicate, acum tenul fiind foarte vulnerabil si putand sa apara inainte de vreme chiar si primele riduri tocmai din cauza expunerii repetate la clor prin dusurile dese facute in anotimpul cald.

Pentru a se preveni toate aceste efecte negative ale clorului din apa potabila asupra pielii noastre, specialistii recomanda instalarea mai ales la instalatia sanitara din camera de baie a unor filtre de calitate, care sa neutralizeze clorul, imbunatatind simtitor calitatea, dar si duritatea apei si oferind beneficii deloc de neglijat pentru frumusetea si sanatatea pielii.

Astfel de filtre nu sunt intotdeauna ieftine si nici simplu de adaptat la instalatiile sanitare standard din Romania, dar piata a venit cu oferte diverse, unele dintre acestea fiind deopotriva convenabile atat pentru buzunarele noastre cat si pentru filtrarea eficienta a apei menajere. Suplimentar instalarii unuia sau a multor filtre, este intotdeauna bine sa ne hidratam pielea zi de zi, dupa ce facem un dus sau dupa ce spalam vasele, in acest mod prevenindu-se in buna masura efectele negative ale clorului din apa asupra organismului nostru.
 

Lucia Mihailescu

Adauga comentariu

Click aici pentru a posta un comentariu