Sanatate Sfaturi si sugestii

Ziua Internaţională a Apei

Ziua Internaţională a Apei

Pe 22 Martie sărbătorim ziua Internatională a apei. Această zi a fost aleasă în cadrul Conferinţei Naţiunilor Unite asupra Mediului Înconjurator de la Rio de Janeiro din anul 1992.

Resursa indispensabilă supravieţuirii, merită o  festivitate mondială. Aceasta zi  este şi un bun prilej de a reaminti cât de periculoasă este absenţa sau poluarea apei.  Din fericire şi Romania a conştientizat faptul că este vital pentru noi  să conservăm resursele şi să credem cu adevartat în natură, pentru că doar ea ne poate salva.

Organizaţia Naţiunilor Unite a decretat perioada 2005-2015 “Deceniul Internaţional Apă pentru Viaţă“, care ridică o problemă asupra  informării aspectelor  ce au legatură cu circuitul apei în natură. Se aduce în faţa publicului necesitatea protejării surselor de apă şi a calităţii apei.
Un studiu  arată că  românii preferă  să consume băuturi carbogazoase şi consumă în medie 10 litri de apă pe lună. Nu e de mirare că există din ce în ce mai multe probleme de sănătate când apa lipseşte din obiceiul zilnic al multora.
Separat de aceste studii, merită să ne bucuram de Ziua Internatională  a Apei şi să nu uităm că suntem ceea ce bem, ceea ce mâncăm.
 

Ecaterina Virgolici

Adauga comentariu

Click aici pentru a posta un comentariu