Sanatate Sfaturi si sugestii

Chimicalele din alimente au scazut varsta pubertatii la fetite

Chimicalele din alimente au scazut varsta pubertatii la fetite
Varsta pubertatii la fetite a scazut dramatic in ultimii 20 de ani de la 12 la 10 ani, conform unor studii recente intreprinse de cercetatori din Danemarca, iar responsabile pentru aceasta stare de lucruri sunt in primul rand chimicalele introduse in alimente pentru conservarea si schimbarea gustului lor.

Unii aditivi alimentari pot da peste cap echilibrul hormonal al fetitelor care consuma produsele alimentare care le contin, iar ca rezultat direct al acestui lucru apar schimbarile specifice pubertatii mult mai rapid decat in mod obisnuit. Efectele in plan emotional sunt dintre cele mai rele, fetitele nesuportand deloc sa li se fure copilaria in acest mod si dorindu-si cu siguranta sa mai ramana putin neatinse de trecerea vremii pana ce se vor dovedi pregatite pentru modificarile importante care insotesc pubertatea.

Riscul contractarii unor boli grave la fetitele care cunosc pubertatea la varste atat de mici este mai mare decat in cazul celorlalte fete si aceste riscuri nu pot fi prevenite decat printr-o alimentatie naturala, care sa nu includa deloc produse cu ingrediente suspecte, care pot afecta productia de hormoni din organism.

Alaturi de factorii de risc din alimentatie, la reducerea varstei pubertatii la fetite mai pot contribui si factorii de poluare din atmosfera, diverse produse cosmetice la care copiii pot apela prea de…
Citeste in continuare pe coolinaria.ro

Articol oferit de
   
Citeste mai multe Sfaturi si sugestii pe coolinaria.ro

coolinaria.ro

Adauga comentariu

Click aici pentru a posta un comentariu