Diete Sanatate

Celulita si alimentatia echilibrata

Celulita si alimentatia echilibrata
Celulita, se stie, nu este atat o afectiune cu risc mare pentru sanatate cat una care genereaza disconfort psihic, impiedicand persoana suferinda sa se bucure din plin de viata. Cu cat trece timpul insa si nu se iau masuri utile de prevenire a acestei afectiuni sansele sunt ca, odata cu cresterea disconfortului psihic, sa apara si alte probleme de sanatate, ceva mai grave si mai dificil de combatut.

In prezent, se cunosc mai multe cai prin care persoanele care sufera de celulita sa poata preveni si ameliora efectele acestei afectiuni, atat prin adoptarea unei diete potrivite cat si prin exercitiu fizic periodic, tratamente cosmetice, masaj, tratamente cu laser si altele. Cea mai eficienta cale de prevenire a celulitei ramane insa in continuare alimentatia echilibrata, fiind recomandate doar anumite produse alimentare la dieta, interzise altele si trebuind exercitat un control mai strict asupra consumului de alcool, tutun si cafea.

Dintre alimentele interzise pentru persoanele care prezinta risc de aparitie a celulitei sau care deja acuza simptome ale acestei afectiuni cele mai nocive sunt, bineinteles, alimentele procesate de tipul zaharului, sare in exces, grasimi saturate, faina alba si aditivi alimentari, care toate contribuie la acumularea de grasimi suplimentare in organism, incarcarea ficatului cu toxine si alocarea de resurse pretioase pentru alte activitati decat cele de prevenire si combatere a bolii.

Pe locul imediat urmator, in lista alimentelor interzise persoanelor suferinde de celulita, se afla produse procesate care contin carbohidrati rafinati precum pastele fainoase, painea alba si orezul, care toate ar trebui reduse la minimum si inlocuite cu alternative mai bune de tipul orezului brun si a fainii si cerealelor integrale. Cu cat organismului i se ofera mai multe sanse sa scape de toxinele suplimentare cu atat mai usor va fi sa se identifice resurse pentru a se combate probleme de sanatate diverse, inclusi…
Citeste in continuare pe coolinaria.ro

coolinaria.ro

Adauga comentariu

Click aici pentru a posta un comentariu