Sanatate Sfaturi si sugestii

Berea ar putea preveni instalarea virozelor respiratorii

Berea ar putea preveni instalarea virozelor respiratoriiLa fel de bună şi iarna,
 
Berea ar putea preveni instalarea virozelor respiratorii

Bucureşti, 11 decembrie 2012:Un studiu realizat de către Sapporo Medical University din Japonia demonstrează că un ingredient cheie al berii – hameiul, poate deveni cheia în prevenirea instalării virozelor respiratorii specifice sezonului rece. Mai exact, Humulona, un compus al hameiului, a demonstrat proprietăți pozitive în prevenirea răcelilor şi bronşitelor.
 
Studiul efectuat de către cercetătorii japonezi demonstrează că acest ingredient poate proteja organismul împotriva virusului sincitial respirator care stă la baza bronşitelor şi pneumoniilor şi care afectează în sezonul rece milioane de persoane. În acest moment nu există un vaccin împotriva acestui virus, astfel că descoperirea japonezilor poate fi o adevarată piatră de hotar în tratarea problemelor respiratorii generate de acesta. În plus, acest compus se pare ca are şi efecte antiinflamatorii.
 
Berea este un produs fabricat din ingrediente exclusiv naturale iar acest fapt nu conteneşte să îşi facă simţite efectele pozitive. Hameiul se află din nou în centrul atenţiei, un compus al său – Humulona, dovedindu-se un inamic al săcâitoarelor viroze respiratorii din timpul iernii. Considerată mai degrabă un produs destinat perioadelor cu temperaturi ridicate, iată că berea este indicat să fie inclusă  în alimentaţie şi pe timpul sezonului rece, acest studiu oferind un argument în plus în acest sens. Deşi cantităţile de Humulona depistate în conţinutul de hamei al berii sunt mici, studiul rămâne valoros, iar un consum de bere moderat, pe o perioadă îndelungată, ar fi posibil să conducă la obţinerea efectului rezultat din această cercetare”, declară Corina Zugravu, Preşedintele Centrului de Studii despre Bere, Sănătate şi Nutriţie.
 
Membrii Centrului de Studii despre Bere, Sănătate şi Nutriţie atrag atenţia că un consum moderat de bere trebuie completat de  un stil de viaţă sănătos şi o alimentaţie corespunzătoare.

Diana Ilie

Adauga comentariu

Click aici pentru a posta un comentariu