Diete Sanatate

Alimente care ajuta la dietele de slabit

Alimente care ajuta la dietele de slabit
Exista o serie de alimente care contin nutrimente sanatoase din belsug si pot ajuta mult persoanele care doresc sa slabeasca sa atinga mai usor senzatia de satietate fara a isi incarca organismul cu grasimi suplimentare.

Aceleasi alimente sunt de asemenea bogate in fibre alimentare, proteine si grasimi nesaturate, deosebit de utile pentru nivelul general de sanatate, dar si oferind suficienta energie peste zi, indeajuns cat sa opreasca persoana care doreste sa slabeasca de la excesele alimentare obisnuite.

Cele mai cunoscute astfel de produse cu rol hotarator in dietele de slabit sunt merele pentru consum, o gustare ideala dintre mese, care sa potoleasca pe deplin senzatia de foame. Prin aportul de fibre, minerale si apa, merele ofera nu doar senzatia de satietate, dar si un binevenit plus de sanatate zilnica.

Ouale, organice sau nu, sunt o sursa importanta de proteine care de asemenea asigura satietatea si pot fi deosebit de utile la curele de slabit. O atentie marita trebuie totusi acordata numarului de oua consumate zilnic, nu mai mult de 2 oua/zi, dar si la perioada cand acestea se consuma, cel mai bine fiind sa se serveasca la micul dejun.

Conopida ofera mai putin proteine si mai mult un aport marit de vitamine si minerale care fac mult bine celor care doresc sa piarda in greutate, arzand mai usor grasimile suplimentare. Conopida poate fi preparata in cele mai diverse moduri si se poate combina cu branza sau alte ingrediente mai consistente. Alternativ se poate opta si pentru broccoli sau spanac.

Iaurtul degresat este un alt aliment de nelipsit la curele de slabit, avantajul in acest caz fiind ca se poate consuma in cantitati marite fara a avea un impact negativ asupra cresterii in greutate. Suplimentar, calciul si celelalte nutrimente din iaurturile degresate vor incetini depunerea grasimilor, permitand arderea intensiva a lor.

Fulgii de ovaz se servesc de obicei la micul dejun si sunt ceva mai satiosi decat cerealele obisnuite, concurand chiar si cu alimentele bogate in grasimi din acest punct de vedere. Fiind vorba despre un produs alimentar bogat in fibre si proteine, fulgii de ovaz se recomanda fara discutie a fi introdusi in…
Citeste in continuare pe coolinaria.ro

coolinaria.ro

Adauga comentariu

Click aici pentru a posta un comentariu