Diete Sanatate

Dieta vegetariana pentru incepatori

Dieta vegetariana pentru incepatori
Desi o dieta vegetariana nu este intru totul recomandata copiilor, pentru adulti aceasta este una dintre cele mai bune optiuni intrucat exista suficiente surse naturale de nutrimente care sa asigure organismului o stare generala de bine.

O dieta vegetariana echilibrata va trebui obligatoriu sa includa cat mai multe grupe de alimente diverse pentru a se oferi organismului toate vitaminele si mineralele de care are nevoie. De asemenea, o atentie speciala trebuie acordata si aportului de vitamina B12 si vitamina D, care pot fi obtinute si din produse animale precum ouale sau lactatele, dar si din suplimente alimentare.

Proteinele, pentru inceput, pot fi procurate exclusiv din surse vegetale daca acest lucru se urmareste in dieta aleasa sau se poate apela alternativ si la lactate si oua daca dieta vegetariana va exclude doar carnea din alimentatie. Oricum ar sta lucrurile, trebuie sa se stie ca legumele pot oferi suficiente proteine pentru a compensa absenta produselor animale din dieta obisnuita.

Fierul este un mineral esential care nu poate lipsi din nici o dieta si de aceea trebuie sa se consume din belsug acele alimente care sunt bogate in fier. Pentru vegetarieni este bine de stiut ca fierul din legume si zarzavaturi este prezent aici in cantitati mai mici si de aceea trebuie sa se consume portii mai mari de alimente din surse vegetale pentru a fi suplinit necesarul de fier. Un plus de vitamina C la masa va fixa mai usor fierul in organism.

Vitamina B12 poate fi procurata din lactate, branzeturi si oua insa unii vegetarieni vor refuza sa consume aceste produse si de aceea se poate apela alternativ la spirulina, alge marine sau produse fortificate cu vitamina B12. Din pa…
Citeste in continuare pe coolinaria.ro

coolinaria.ro

Adauga comentariu

Click aici pentru a posta un comentariu