Sanatate Sfaturi si sugestii

Alimentatia si sanatatea mentala

Alimentatia si sanatatea mentala
La fel ca si celelalte organe din corp, si creierul este afectat de ceea ce mancam, dar in acest caz particular nu se stiu foarte multe lucruri inca despre relatiile specifice dintre alimentatie si buna functionare a creierului uman.

Cert este faptul ca o dieta gresita va afecta negativ buna functionare a creierului, iar acest lucru este cu atat mai vizibil cu cat inaintam in varsta. Pentru persoanele de varsta a treia, exista deja recomandari alimentare precise, care sa ii ajute pe acestia sa faca mai usor fata si din punct de vedere mental la provocarile vietii.

Pana in prezent se stie ca anumite alimente au un rol benefic pentru sanatatea creierului, dar impactul lor pozitiv depinde si de alti factori, alte nutrimente, care si acestea ar trebui sa fie prezente in organism. Nu exista din pacate pana in prezent formule imbatabile, dar din ceea ce se stie se pot enumera macar cateva categorii de alimente recomandate pentru sanatatea mentala si starea generala de bine:

– Acizii grasi polinesaturati omega-3 prezenti in peste si unele legume si verdeturi se pare ca joaca un rol decisiv pentru sanatatea creierului;
– Minerale, precum zincul, magneziul si fierul prezente in legume, carne, cereale sau oua echilibreaza vizibil creierul si sanatatea mentala prin doar simpla servire a unei gustari bogate in astfel de minerale;
– Vitamine precum cele din gama B, vitaminele C si E si alti antioxidanti prezenti in fructe,…
Citeste in continuare pe coolinaria.ro

Articol oferit de
   
Citeste mai multe Sfaturi si sugestii pe coolinaria.ro

coolinaria.ro

Adauga comentariu

Click aici pentru a posta un comentariu