Sanatate Sfaturi si sugestii

Salmonella poate infecta ouale pentru consum

Salmonella poate infecta ouale pentru consum
Salmonella ataca din nou, vara aceasta lovind din plin in carnea de pasare, dar si in ouale pentru consum, zeci de milioane de oua fiind retrase an de an din comert din cauza infectarii lor cu temuta bacterie Salmonella Enteritidis.

Salmonella Enteritidis este cea mai intalnita bacterie din familia sa si face periodic victime cu nemiluita atat in randul populatiei umane cat si la animale. Prin fecale, Salmonella circula de la om la animale si viceversa creand un circuit periculos, care pare sa nu se mai sfarseasca de ani si ani de zile.

Soarecii si alte animale de talie mica care traiesc in vecinatatea locurilor unde se cresc gainile ouatoare pot la randul lor transmite aceasta bacterie, iar igiena precara favorizeaza fara doar si poate inmultirea sa intr-un ritm ametitor.

Simptomele infectarii cu salmonella includ diareea, crampe stomacale, febra si accese de greata, acestea manifestandu-se la aproximativ 8-10 ore de la infectare, dar putand sa apara si abia dupa 72 de ore de la ingerarea alimentelor contaminate.

In general, salmonella nu este fatala pentru om, dar acolo unde sistemul imunitar este slabit sau se sufera de boli cronice sau este vorba despre copii, salmonella va putea pune viata in pericol si, intrucat atacul este intens si apare pe neasteptate, sansele c…
Citeste in continuare pe coolinaria.ro

Articol oferit de
   
Citeste mai multe Sfaturi si sugestii pe coolinaria.ro

coolinaria.ro

Adauga comentariu

Click aici pentru a posta un comentariu