Sanatate Sfaturi si sugestii

Alimentatia pentru o dantura sanatoasa

Alimentatia pentru o dantura sanatoasa
In special in ce ii priveste pe cei mici, masurile alimentare care trebuie luate pentru a le proteja dantura sunt obligatorii si e bine ca exista suficiente dovezi pentru a ii convinge argumentat sa renunte la dulciuri si ciocolata deoarece altfel cu greu o vor face din proprie initiativa.

Atat copiii cat si adultii au sanse bune sa isi pastreze o dantura sanatoasa, evitand acele produse care se stie ca dauneaza dintilor, dar pericolul nu consta atat de mult in lipsa de informare cat in capacitatea unora de a ii corupe pe toti ceilalti sa se infrupte putin si din “fructul oprit”, si reusesc acest lucru atat de des incat tinde sa devina un adevarat obicei alimentar practicat, ce e drept, doar pe ascuns.

In ce priveste gama propriu-zisa de produse alimentare care sunt permise tuturor, fara a dauna deloc danturii, merita amintite din nou acele alimente sanatoase precum fructele si legumele, orezul, pestele, salatele etc., care nu vor avea repercusiuni grave asupra sanatatii danturii deopotriva a celor mici cat si a adultilor. Ceea ce poate dauna sunt, ca intotdeauna, excesele, adica atunci cand se consuma prea des dintr-un singur produs, in special cele bogate in carbohidrati, si este creat un teren favorabil producerii periodice a anumitor bacterii, care apoi vor ataca dantura fara nici o mila.

O atentie marita trebuie deci acordata nu doar aportului de dulciuri, prajituri si aluaturi in dieta noastra, dar si alternarii fericite a meniului zilnic, pentru a nu permite laptelui, de exemplu, sa creeze culturi de bacterii periculoase pentru dantura. Alaturi de lapte mai pot fi amintite si sucurile, semintele, alunele, nucile, cartofii, orezul, untul si altele, care de asemenea pot favori…
Citeste in continuare pe coolinaria.ro

Articol oferit de
   
Citeste mai multe Sfaturi si sugestii pe coolinaria.ro

coolinaria.ro

Adauga comentariu

Click aici pentru a posta un comentariu