Auto-cunoastere Relatii

Un om mai bun

Un om mai bunCele mai frumoase persoane pe care le-am cunoscut sunt cele care au „gustat” infrangerea, suferinta, au pierdut persoane dragi, au luptat in viata pentru fiecare lucru si, in ciuda tuturor obstacolelor, au ales sa iasa din haos cu fruntea sus, cu zambetul pe buze, privind viata ca pe o provocare!
Persoane care aleg sa lase trecutul in trecut si pastreaza din amintiri doar lucrurile si sentimentele care le fac mai puternice. Persoane care aleg o viata frumoasa, alaturi de oameni extraordinari. Acestea au o apreciere si o intelegere asupra vietii care ii umplu cu blandete, compasiune, dar si iubire profunda. Sunt constiente cat de fragila poate fi viata si cat este de important sa te bucuri de fiecare moment.
 
Oamenii frumosi la suflet nu apar peste noapte. Ei aleg sa fie asa pentru ca stiu ca viata e prea scurta si prea importanta ca sa fie mici, meschini, plini de nemultumiri si ura.

 Alege sa fii pozitiv! Incearca sa gasesti solutii care sa iti  vor umple viata cu multe zambete si momente de neuitat. Traieste clipa la potentialul ei maxim.
 
Fii un prieten bun! Asculta, incearca sa fii tolerant, nu critica, nu judeca, fii alaturi de persoana respectiva. Pentru ca un prieten adevarat va sti sa fie acolo fara sa fie chemat, va sti sa te faca sa zambesti, chiar daca ochii tai plang, te va scoate in oras chiar si de un picior, in ciuda protestelor tale. Un prieten adevarat va fi complicele tau la cele mai mari nebunii pe care vrei sa le faci. Alege sa fii tu acel prieten!
 
Invata sa iti arati aprecierea, lauda! Complimenteaza! Ce poate fi mai frumos decat atunci cand cineva iti apreciaza munca, eforturile si indarjirea cu care incerci sa duci lucrurile la capat… Trebuie sa invatam sa nu mai fim egoisti si invidiosi! Daca persoana de langa tine face o treaba excelenta, spune-i acest lucru, ajut-o sa creasca si sa evolueze.
 
Nu fa anumite lucruri doar cu gandul ca vei primi ceva in schimb. Generozitatea nu inseamna automat recompensa. Cel mai mare dar pe care ti-l poti oferi tie insati este sa dai fara sa astepti ceva inapoi.
 
Incearca sa iti controlezi actiunile! Gandeste inainte sa faci. Este important in viata sa nu calcam pe cadavre pentru a obtine ceea ce ne dorim.

Raluca Rusu

Adauga comentariu

Click aici pentru a posta un comentariu