Auto-cunoastere Relatii

Sa ierti este simplu!

Sa ierti este simplu!Acum stii foarte bine ca, indiferent cat de scurta sau lunga este o relatie, intotdeauna intalnesti obstacole pe parcursul ei!
 
Aceste obstacole fie vor darama cupluri, fie le vor face mai puternice. Ele sunt necesare, sunt ca niste teste care iti arata daca ai langa tine un partener de viitor sau doar un partener pentru prezent. Iar daca iti dovedesc ca nu sunteti facuti sa fiti impreuna, este o vorba: "tot raul spre bine". Adevarul e ca nu toate persoanele ce intra in viata ta sunt menite sa si ramana acolo. Unele se intersecteaza cu destinul tau fie pentru a-ti deschide o oportunitate, fie pentru a invata o lectie de la ele.
 
Insa e mai greu atunci cand vrei si iti doresti sa ramai langa o persoana care ti-a frant inima in mii de bucatele, pe care nu reusesti sa le lipesti la loc. E dispusa sa lupte pentru voi doi, sa incercati sa vindecati relatia! Si descoperi usor, in timp, ca e simplu sa ierti, dar enorm de dificil si aproape imposibil sa uiti prin ce ai trecut si, cu atat mai putin, sa mai ai incredere totala in partener. Undeva, intr-un colt al mintii tale, mereu iti va fi teama ca acea situatie se va repeta.
 
Admir mult fetele care renunta la o relatie dupa ce sunt tradate si merg mai departe, incercand sa-si gaseasca din nou fericirea. Au curaj sa spuna NU emotiilor care pun stapanire pe ele. Nu se lasa manipulate nici de cuvintele dulci ale fostilor parteneri, nici de chestiile siropoase pe care ei le fac, ca sa le imbuneze.
 
Insa admir si mai mult fetele care raman, fetele care vor sa ofere o a doua sansa relatiei. Pentru ca este mult mai greu si mult mai dificil sa lupti din nou pentru ceva ce credeai ca este deja o chestiune sigura si sa reconstruiesti de la zero un pod transformat in scrum. Aceste fete au tot respectul meu, pentru ca e greu sa traiesti cu indoiala in fiecare zi, sa te lupti cu tine insati pentru a-ti recapata increderea distrusa dintr-o relatie. E mult mai dificil sa oferi o doua sansa decat sa pleci, pentru ca, atunci cand pleci, trecutul ramane in trecut. Atunci cand alegi sa ramai pentru foarte multa vreme, trecutul te va bantui zilnic. Insa aleg sa acorde o sansa pentru ca nu vor in viitor sa se gandeasca la "ce ar fi fost daca".
 
Acum, fiecare femeie trebuie sa ia decizia potrivita pentru ea si pentru nevoile ei. Nici daca pleci, nici daca ramai nu trebuie sa fie o actiune pe care cineva sa o critice, sa o judece sau despre care sa isi dea cu parerea. Nu poti sa judeci pe nimeni atat timp cat nu ai mers in papucii acelei persoane si atat timp cat nu ai trait ceea ce a trait ea. Noi, cei din jur, trebuie sa sustinem indiferent de alegere si, ca niste prieteni adevarati, sa le fim alaturi!
 
 

Raluca Rusu

Adauga comentariu

Click aici pentru a posta un comentariu