Dragoste si Sex Relatii

Sunt geloasa, dar ma tratez!

Sunt geloasa, dar ma tratez!Gelozia este un sentiment puternic care poate pune stapanire cu totul peste tine si reactiile pe care le ai! Te poate impinge sa faci gesturi de necugetat, sa te impiedice sa dormi noptile, sa ajungi chiar sa il urmaresti, sa devii paranoica pe orice gest il face, sa ii urmaresti apelurile si sms-uri, sa ii afli parolele si sa ii verifici conturile, sa te certi cu el pana la cutite pentru ca o fata l-a privit mai altfel sau el a privit o fata intr-un mod ce ti s-a parut nepotrivit.
           

Stim bine, gelozia poate distruge o relatie indiferent cat de mult va iubiti, te poate transforma intr-o persoana pe care nici tu nu o mai recunosti, iar stresul si nervii te pot epuiza fizic si psihic atat de mult, incat te vei arunca singura intr-o depresie si vei fi incapabila sa mai dai randament. In plus, nu vei obtine decat sa te indepartezi de propriile prietenele, pentru ca o persoana care isi plange de mila sau care se plange de prietenul ei continuu poate deveni obositoare si vei observa ca lumea va incepe sa te evite si sa nu te mai invite la vreo iesire.
 
Cum sa iti tii sub control gelozia:
–         incearca noi activitati interesante care sa iti atraga interesul: tenis, inot, inscrie-te intr-un ONG, orice care sa iti deschida o portita spre a cunoaste noi persoane sau care sa iti umple timpul pe care altfel l-ai petrece sa il controlezi pe el;
–         nu renunta in a iesi cu fetele sau a iesi la diverse evenimente doar pentru ca prietenul tau nu poate sa fie alaturi de tine; e ok, sa iesi si singura, nu se termina lumea daca el nu este langa tine; arata-i ca esti independenta, puternica si increzatoare, ca te poti descurca chiar daca el nu este acolo sa te salveze din orice situatie;
–         momentele dedicate pentru tine trebuie respectate cu strictete: mersul la sala, mersul la spa, mersul la cosmetica pentru a arata perfect, shoppingul – sunt rutine ce te fac sa te simti frumoasa si sunt momente care te relaxeaza si te hranesc spiritual.
–         in clipele cand esti tentata sa invadezi intimitatea partenerului tau (telefon, control conturi, urmarit) stapaneste-te; suna o prietena iesiti la un suc, uitate-te la un film, mergi la un masaj etc. orice pentru a te tine departe de a face pasul gresit.
–         nu te arunca in discutii despre care stii de la bine inceput ca vor naste certuri intre voi: de exemplu – "Am observat ca ai un apel pierdut! Cine te-a cautat?"; iar daca o spui si pe un ton sarcastic, deja il vei starni si daca si el este pus pe cearta, atunci asteapta-te la o tornada. Trebuie sa inveti sa ai incredere in el!
–         daca vrea sa iasa cu prietenii lui, nu face nazuri si nu incepe sa te certi cu el; e barbat si are nevoie de acel mediu in care sunt numai baieti, unde vorbesc despre ce vor ei, cum vor ei, cat vor ei la o bere, la un pahar de vin, la un joc de carti fara sa fie veun specimen feminin prin preajma; asa se pot desfasura in modul lor animalic;
 
Gelozia este buna doar intr-o cantitate foarte mica si orice depaseste acel nivel nu face decat sa iti transforme viata intr-un chin iar intr-o relatie in doi tu sa te simti singura!

Raluca Rusu

Adauga comentariu

Click aici pentru a posta un comentariu