Auto-cunoastere Relatii

Stapaneste-ti nervii!

Stapaneste-ti nervii!Sunt cazuri in care reactionezi repede, drastic, impulsiv, fara sa te gandesti la semnificatia cuvintelor ce iti zboara fulgerator si taios de pe buze catre persoana din fata ta. Te descarci, tipi, injuri, spui tot ce ai pe suflet fara sa iti pese de ce crede sau ar vrea sa spuna partenerul de langa tine.

Pentru primele minute te simti linistita si chiar o stare de euforie iti incarca simturile pentru ca ai dat jos tot ce iti impovara sufletul. Insa dupa alte cinci minute urmeaza starea de remuscare cand realizezi consecintele celor facute si nu stii cum sa repari daunele pe care le-ai creat fara sa iti dai seama.
    
In primul rand la nervi fiecare are stilul sau de a reactiona, dar in general punctul comun la majoritatea este ridicarea tonului. Important este sa nu incepi o cearta din motive banale care nu fac decat sa strice o relatie sau sa aduca jigniri nedorite unei persoane care nu merita asta.

Tot timpul vei face o alegere corecta daca esti cu mintea limpede, rationala fara sa fie inundata de dorinta de a gatui persoana din fata ta. Ca sa te poti linisti si sa iei o decizie corecta fata de tine si de el este necesar sa incerci sa alungi sentimentele de revolta si sa fii rationala.

Insa cum instinctul feminin la nervi este ca o leoaica tinuta in cusca care tot ce vrea este sa sfasie pe oricine ii cade in cale calmul este un lucru destul de greu de atins. Astfel ca, in functie de personalitatea ta, poti alege:

– sunt persoane mai sensibile pe care o partida buna de plans le va ajuta sa se descarce si astfel sa arunce macar o parte din greutatea ce le sta pe umeri;

– sunt persoane care se relaxeaza cu ajutorul unei bune partide de sex pentru a scapa intai de adrenalina, iar apoi in calmul ce urmeaza, deoarece nu te mai lasa nici o fibra de corpului sa poti ridica tonul, poti spune ce ai pe suflet;

– una dintre cele mai de succes metode este aceea cand vorbesti calm si sincer, spui exact ce ai pe suflet fara a jigni, fara sa arunci vina asupra partenerului;

– daca nu reusesti sa te controlezi, incearca atunci sa ceri parerea unei persoane in care ai incredere si vede situatia cu alti ochii, sfatul ei te poate ajuta sa clarifici lucrurile si sa iti linistesti o parte din nervi;

– o alta metoda mai putin traditionala este sa iti pui niste muzica rock la maximum in casti de sa iti disperseze gandurile in cele patru puncte cardinale;

– neconformist este sa spargi niste vase care deja iti displac sau sa te bagi sub un dus rece ca gheata, insa faptul ca iti concentrezi furia spre altceva va ajuta sa nu faci daune mai mari propriei relatii.

Desi poate nu realizezi aceasta, unele cuvinte spuse la nervi raman implementate in subconstientul persoanei peste care se revarsa valul de nemultumiri si, uneori, sunt cazuri in care indiferent cat ti-ai cere tu scuze sau ai regreta nu vei mai putea sterge acele vorbe ce au taiat in carne vie.

Iar o relatie uneori o poti compara cu un fir de ata … odata rupta degeaba o innozi inapoi … nodul este tot acolo si de fiecare data il vei simti prezent la atingere.

foto Northfoto

Raluca Rusu

Adauga comentariu

Click aici pentru a posta un comentariu