Dragoste si Sex Relatii

Sindromul Frumoasei Adormite


Sex - Sindromul frumoasei adormite

Găsisem această denumire întâmplător şi am fost foarte curioasă să mă documentez, să descopăr ce se ascunde sub o etichetă atât de seducătoare. Aşa cum mă aşteptam, este vorba despre o fantezie sexuală, pe care unii o consideră patologică. Somnofilia, aşa cum mai este cunoscută „problema”, se referă la acele persoane cărora le face o deosebită plăcere să seducă, să atingă, să provoace la o partidă de sex persoane care dorm, sau sunt în stare de semitrezie.

Nu ştiu de ce un asemenea comportament ar trebui încadrat în categoria sexualităţii patologice? Adică, de acord, dacă somnofilul dă buzna în casele oamenilor care dorm şi îi violează, este clar că acţiunea trebuie condamnată, dar dacă tu dormi cu iubitul tău – care oricum abia aşteaptă să îl „abordezi” – şi văzându-l cum doarme ţi se trezesc brusc toate simţurile şi o dorinţă nestăpânită de a face dragoste cu el te determină să îl trezeşti un pic mai tandru sau mai ferm decât de obicei, e posibil oare ca el să se sperie de tine şi să te dea în judecată pentru „trezire nepotrivită din somn”?

Probabil că problema ar trebui privită altfel sau domeniul este încă insuficient cercetat. Poate că sindromul frumoasei adormite se referă la acele persoane care nu găsesc plăcerea altfel decât făcând sex cu o persoană care doarme. Ei bine, în cazul acesta e posibil ca viaţa cuplului să aibă de suferit la modul cel mai serios şi persoana cu somnofilie să aibă realmente nevoie de terapie.

Aşteptăm aşadar concluziile unor studii mai aprofundate pe această temă şi, de ce nu, îi invităm pe cititorii noştri să ne împărtăşească din cunoştinţele şi părerile lor în legătură cu această chestiune ciudată.

foto Northfoto

Raluca Alupoaie

Adauga comentariu

Click aici pentru a posta un comentariu