Dragoste si Sex Relatii

Dorinta de performanta ucide placerea


Sex - Dorinta de performanta ucide placerea in pat

Am văzut în filme, am auzit în preajma mea, am citit în cărţi (deci peste tot) discuţii între femei sau bărbaţi care îşi dezvăluie cât timp a durat contactul sexual cu partenerul sau de câte ori s-au iubit într-o singură noapte. Ce nu dezvăluiau însă era câtă plăcere au resimţit şi de câte ori?

Performanţa în pat este o chestiune, care îi preocupă în primul rând pe bărbaţi, pentru că aceştia au impresia că, dacă o femeie nu are orgasm, este din cauză că partida nu a durat îndeajuns. O fărâmă de adevăr există, dar nu durata este singura care contează. Există o problemă – de mentalitate cred – conform căreia a face dragoste înseamnă intromisiune, iar satisfacţia femeii depinde de capacitatea bărbatului se a-şi amâna propriul orgasm. Fals.

Pentru o femeie contează circa un milion de lucruri pentru a-şi dori să facă sex şi pentru a găsi şi satisfacţia supremă în acest sens. Enumăr doar câteva: să se simtă bine fizic, să nu fie obosită şi stresată, să fie calmă şi relaxată, să fie o atmosferă plăcută, să fie o lumină discretă, să fie răsfăţată şi iubită, să fie alintată, masată, sărutată îndelung, să nu intervină zgomote bruşte, să nu se certe vecinii, să nu fie frig dar nici prea cald, să fie parfumuri suave şi muzică în surdină, să i se spună vorbe dulci, să nu se simtă folosită, să i se facă doar lucruri care îi plac, să nu aibă probleme la serviciu, să nu sune telefonul şi aşa mai departe încă vreo cincizeci de pagini.

Psihologii spun chiar că o femeie uneori nici nu-şi dă seama că i-ar plăcea să facă dragoste, de aceea nici nu prea are iniţiativa, dar că prin gesturi frumoase şi tandre s-ar putea să aprinzi focul în ea. În niciun caz însă nu visează să fie penetrată imediat şi să îl vadă pe el asudând încercând să execute mişcări care de care mai alerte şi mai rapide şi nici să privească în tavan ore întregi gândindu-se la cu totul altceva decât la ce speră el să obţină.

El visează partide lungi şi repetate, toate încheiate cu priviri satisfăcute în ochii ei. Dorind tot mai mult performanţa şi concentrându-se doar pe cantitate pierde din vedere aspectul cel mai important, calitatea. Ea va deveni tot mai plictisită şi nemulţumită şi va apela tot mai des la arsenalul de minciuni prin care să evite contactul sexual. El pierde din vedere faptul că pentru ea este mai importantă o „întâlnire” reuşită, decât o sută îngrozitoare. El ar trebui să înveţe să se concentreze realmente pe ceea ce îi place ei şi să nu uite că degeaba îi oferă luna de pe cer dacă ea nu vrea decât o anumită steluţă. Gesturile sunt apreciate doar dacă se suprapun pe dorinţe, aspiraţii, vise. În rest, oricât de frumoase ar fi, nu vor fi apreciate.

În concluzie, dorinţa de performanţă ucide plăcerea. Secretul unei vieţi intime reuşite este cunoaşterea reciprocă şi dăruirea de sine. Să îl înveţi pe de rost pe cel de lângă tine, să îi anticipezi dorinţele şi să vii în întâmpinarea nevoilor sale, să iubeşti exact aşa cum partenerul sau partenera doreşte să fie iubit/ă.

foto Northfoto

Raluca Alupoaie

Adauga comentariu

Click aici pentru a posta un comentariu