Dragoste si Sex Relatii

Reteta catre o relatie sanatoasa

Reteta catre o relatie sanatoasaPrimul pas este sa afli exact care sunt asteptarile tale de la persoana pe care o iubesti pentru a te asigura ca stii ce sa ii oferi. O relatie va rezista atat timp cat ambele persoane isi doresc ca ea sa mearga.
 
E usor ca, dupa o perioada, sa deveniti lenesi, confortabili si sa aveti acel sentiment de siguranta si stabilitate pe care numai o relatie serioasa il poate aduce intr-un cuplu. Problema este ca atunci cand toate aceste etape trec, uitam sa mai impresionam, sa mai luptam, sa ne mai aratam sentimentele de iubire, iar asta din simpla gandire ca "Pai, deja stie ca o iubesc. Ce sa fac mai mult?".
 
Independenta:
            Fiecare dintre noi are propria personalitate, propriile principii si idei. Nu te astepta ca partenerul sa-ti impartaseasca toate gandurile exact cum ti le-ai imaginat tu. Pana la urma, sunteti doua persoane intr-o singura relatie, care trebuie sa invete sa isi respecte obiceiurile si diferitele moduri de gandire si actiune, fara ca vreunul sa se supere. Pentru ca o relatie sa mearga, este important sa invatati sa va acceptati asa cum sunteti, nu sa incercati sa va schimbati.
 
            Rabdare:
            E atat de simplu sa te certi dintr-un lucru banal! E atat de simplu sa interpretezi gresit orice reactie a partenerului fata de tine si sa dai nastere unor conflicte uriase… Daca simti ca valul de nervi te cuprinde brusc, nu fi impulsiva. Primul pas e sa respiri adanc si sa incerci sa te linistesti inainte de a te arunca intr-un atac. Nu te grabi sa tragi concluzii fara sa ai argumente puternice. In caz contrar, printr-o astfel de reactie gresita, ii arati ca nu ai nici un fel de incredere in el.
 
            Sinceritate:
            Increderea si siguranta pe care o relatie le poate oferi valoreaza totul uneori. E important sa fii sincer cu partenerul. De aceea se spune ca cea mai buna legatura emotionala se bazeaza, in primul rand, pe prietenie. Atat timp cat barbatul tau este persoana pe care o iubesti si, in acelasi timp, si cel mai bun prieten, e o combinatie castigatoare.
 
            O relatie sanatoasa este o relatie in care, daca gresesti, iti ceri scuze; daca doresti ceva anume, poti sa vorbesti deschis cu partenerul tau; daca il iubesti, nu-ti este frica sa ii spui si vrei ca cele mai frumoase momente din viata sa le traiesti alaturi de el, iar atunci cand treci prin cele mai dure clipe, el sa te puna inapoi pe picioare.

Raluca Rusu

Adauga comentariu

Click aici pentru a posta un comentariu