Dragoste si Sex Relatii

Cum vindeci o inima ranita?

Cum vindeci o inima ranita?Sa descrii in cuvinte ce inseamna o inima ranita este ca si cum ai incerca sa descrii ce inseamna sa cazi de la etajul 79.
 
Pana nu treci tu insati prin aceasta experienta, nu ai cum sa realizezi cat de fragila iti poate fi inima. Intr-o clipa, ea se poate sfarama fara sa o poti prinde la timp.
 
E ok sa fii trista
            Mereu trebuie sa ai in vedere ca tot ceea ce simti, tristete, depresie, durere, regrete, ura, sunt emotii normale, sentimente pe care trebuie sa le ai pentru a putea ajunge la acel nivel de intelegere si acceptare care te va ajuta sa depasesti momentul si sa mergi mai departe. Ai nevoie de acele clipe in care sa-ti permiti sa plangi pana iti seaca lacrimile, pentru ca doar astfel te poti desprinde cu adevarat de trecut. E ok sa fii trista, deoarece este imposibil sa nu suferi atunci cand o parte din inima ta a disparut.
            La fel de important este sa nu te ascunzi, sa le spui celor dragi ceea ce simti, sa iti dai voie sa te exprimi. Prin faptul ca vorbesti, reusesti sa-ti eliberezi mintea si inima si astfel nu acumulezi tensiune in suflet; te descarci mai usor si depasesti mult mai repede suferinta.
 
Lasa trecutul in trecut
            Pana nu ajungi la un punct de echilibru, nu iti lasa fostul sa reintre in viata ta sub nici o forma. Ai nevoie sa te rupi de trecut ca sa poti pasi mai departe. Nu ai voie sa-l cauti, nu ai voie sa-i vorbesti sub pretextul ca ati ramas prieteni, nu poti sa te folosesti de orice scuza pentru a-i cere ajutorul. In caz contrar, tot ce faci e sa-ti prelungesti sentimentul de tortura si suferinta. Atat timp cat te ancorezi in trecut, nu vei putea depasi momentul si nu vei putea fi pe deplin fericita.
 
Gandurile negre
            Nu arunca vina pe tine pentru ca relatia nu a mers, nu te incarca cu emotii negative acuzandu-te ca esti ghinionista si nimeni nu o sa te mai iubeasca vreodata. Alunga sentimentul de inutilitate care iti strapunge inima. La orice pas vei fi ispitita sa cedezi, asa ca este de datoria ta sa lupti. Pentru ca altcineva sa te poata iubi, trebuie sa incerci sa-ti lipesti la loc inima zdrobita.
 
Sa vindeci o inima ranita cere timp. Nu este imposibil. Desi ai impresia ca toti si toate sunt impotriva ta, e doar o senzatie de moment. Nu este un proces usor, te va pune la pamant si te va faci sa te simti ca o furnicuta in mijlocul unui desert. Atat timp insa cat nu pierzi din vedere faptul ca esti o persoana minunata, care merita sa fie fericita si iubita, care e constienta ca inca mai are de oferit dragoste celor din jur, iti poti regasi drumul spre propria fericire.

Raluca Rusu

Adauga comentariu

Click aici pentru a posta un comentariu