Dragoste si Sex Relatii

Pastrezi sau avortezi?

Pastrezi sau avortezi?Daca ar fi un raspuns usor nici macar nu as mai fi nevoita sa scriu acest articol insa viata iti poate aduce o astfel de surpriza cand momentul e prielnic si poti sa primesti acest cadou cu inima deschisa sau cand momentul este mai nepotrivit pentru a primi un astfel de dar.
 
Nu avem voie sa judecam ce alege sa faca cineva cu viata care creste in propriul pantece. Singura persoana care are un cuvant de spus este doar ea si partenerul cu care este conceput si doar atat. E usor sa stai pe margine si sa judeci cand tu nu esti in situatia aceea.

Care e alegerea corecta?

Alegerea corecta este cea pe care tu o simti si o poti imbratisa cu mintea si inima impacata. Poti sa alegi sa ai copilul chiar daca totul este impotriva ta. Conditia este ca asta sa iti doresti si ca vei face tot posibilul ca si copilul tau sa fie fericit. Poti sa alegi sa nu ai acest copil daca vei considera ca nu ii vei putea oferi toata iubirea ta si te vezi mai mult ca o povara pentru el.

Sunteti doi … nu doar unul
 
Trebuie sa discuti cu partenerul tau, alegerea trebuie sa fie facuta in mod comun, fiecare din voi trebuie sa aiba dreptul sa spuna ceea ce simte. Responsabilitatea trebuie impartita in doi si nu doar de unul singur.

Aproape niciodata nimeni nu e pregatit sa aiba un copil, aceasta reprezinta multa responsabilitate, griji, ti se schimba intreaga viata. Pentru totdeauna vei avea responsabilitatea sa te ocupi in permanenta de altcineva si nu numai de tine.

Scuze mereu vor fi, nu sunt suficienti bani, nu exista impliniri din punct de vedere profesional, vrei sa iti traiesti viata fara sa ai grija unui copilas, stii ca nu esti capabila inca sa cresti un copil, nu este el partenerul potrivit cu care vrei sa imparti acest miracol.

Scuze se pot gasi oricand, oriunde, dar important este, daca alegi sa ai copilul, sa fii pregatita sa arunci aceste scuze la gunoi si sa iti imbratisezi noua viata cu incredere si iubire nemarginita pentru minunea din uterul tau care in curand iti va zambi si va deveni centrul universului din viata ta.

Personal cunosc persoane care, in ciuda varstei sau a greutatilor financiare, au ales sa pastreze copilul si lumina din ochii lor atunci cand ii privesc spune totul. Cunosc si persoane care au ales sa nu pastreze sarcina si pentru ei asta a fost alegerea corecta.

foto Northfoto

Raluca Rusu

Adauga comentariu

Click aici pentru a posta un comentariu