Dragoste si Sex Relatii

Trei inamici ai unei relații

Trei inamici ai unei relațiiCand vine vorba de iubire, cu totii credem ca o traim pe cea mai reusita, ca relatia pe care o avem e desprinsa din povesti si mai ales refuzam adesea sa vedem dincolo de aparenta perfectiune, lasandu-ne voit prada unor “inamici” care in cele din urma pot sa ne distruga fericirea. Oricat de monoton ar parea, fiecare relatie isi are propriile suisuri si coborasuri, dar oare putem trece peste etape, stiind cum sa ne ferim de suferinte inutile?
 
Primul mare inamic al unei relatii e tocmai monotonia. Te trezesti uneori intr-o rutina in care acelasi el te trezeste dimineata cu un telefon, aceeasi tu uiti sa cumperi ziarul, aceeasi voi va petreceti week-end-urile la un suc in oras, si apoi ore in sir in fata televizorului… Monotonia poate lesne distruge o relatie, fie ea si dintre cele mai frumoase, atata timp cat nici unul dintre cei doi nu incearca macar sa o rupa. Secretul – nu uita ca fiecare zi trebuie sa fie diferita, chiar daca activitatile sunt poate aceleasi.
 
Al doilea inamic, cearta. Desigur constructiva adesea, mai ales in materie de interese comune, cearta devenita obicei poate sfarsi o relatie. Stim cu totii ca nici un consens perpetuu nu va fi poate o solutie, dar cata vreme stim pana unde putem merge cu argumentele asa incat sa nu depasim bariera iubirii, suntem protejati de pericol. Totusi, putini sunt aceia care devin capabili sa renunte la opiniile proprii doar de dragul de a mentine o relatie. Solutia in acest caz – compromisul, de o parte si de alta.
 
In fine, al treilea si poate cel mai important inamic al unei relatii, negarea. Daca ne vom spune mereu noua insine si mai ales prietenilor ca relatia merge perfect, nu inseamna ca asa si este. Dimpotriva, a refuza sa identifici o problema atunci cand ea apare, a evita o discutie incomoda oridecateori e cazul nu inseamna decat a agrava situatia. Mai mult, negarea se manifesta mai ales cand, din frica de a nu fi el sau ea cea care deschide subiectul, fiecare dintre cei doi alege sa taca.  Nu e nici o problema insa in a recunoaste ca lucrurile nu sunt intotdeauna roz. Solutia – comunicarea.
 
Dincolo de aceste ipoteze, cat se poate de generale, intotdeauna apar pe parcurs si o multime de alti inamici ce pot periclita o relatie oricat de solida. De la colega de birou la mama soacra sau la profunde schimbari de sentimente, totul se reduce in cele din urma la felul in care ce doi se raporteaza la relatia insasi. A iubi nu e intotdeauna la fel de simplu pe cat se crede. A iubi poate fi uneori sinonim cu a lupta, atata timp cat cunosti regulile jocului sau macar esti capabil sa te adaptezi rapid la ele.

foto Northfoto

Cristina Ghiban

Adauga comentariu

Click aici pentru a posta un comentariu