Dragoste si Sex Relatii

Momente care distrug linistea in cuplu!

Momente care distrug linistea in cuplu!Fara sa ne dam seama, uneori facem lucruri care duc la degradarea relatiei! Ne lasam purtati de val, incat uitam sa fim atenti si la nevoile partenerilor nostri. Suntem atat de siguri ca ei vor fi langa noi indiferent de situatie, incat ii tratam ca pe niste obiecte.

Gresim atunci cand aducem serviciul acasa. Locuinta trebuie sa fie locul in care ne relaxam, in care vorbim doar despre propriile noastre stari. Aducand problemele de la munca acasa, deja favorizezi instalarea unei stari negative, iar partenerul se va simti in plus.

Cand, in sfarsit, partenerul isi face curaj sa iti spuna ce simte, ce gandeste si poate chiar intr-un moment de vulnerabilitate isi varsa sufletul in fata ta, tu faci o gluma, nu-l iei in serios sau, pur si simplu, tratezi problema lui ca si cum nu ar avea importanta. Uneori va certati doar de dragul de a va certa. Fara argumente, fara substanta, aruncati cuvinte dure doar pentru a-l domina pe celalalt. Asta va indeparteaza unul de celalalt.

Cand esti furioasa, iesi la plimbare ca sa te calmezi, pentru ca nu vei reusi nimic tipand la el, gesticuland haotic, poate chiar aruncand in el cu lucruri sau apeland la amenintari. Aceste gesturi te fac foarte neatragatoare.

Santajul emotional este bun in mica masura, dar daca folosesti foarte des tehnica il vei face sa se simta folosit.

E important sa vorbiti. Cand ajungeti sa fiti impreuna, nu aruncati un "nu am chef sa vorbesc" sau "nu s-a intamplat mare lucru". Atunci veti risca sa ajungeti sa vorbiti cu alte persoane.

Viciile de toate felurile si de toate tipurile, de la jocuri de noroc la tigari, droguri sau jocuri pe calculator, duc la o indepartare unul fata de celalalt.

Nimeni nu spune ca o relatie este usoara. Daca tu consideri ca relatia voastra merita, atunci vei face orice pentru ca ea sa mearga.

Raluca Rusu

Adauga comentariu

Click aici pentru a posta un comentariu