Dragoste si Sex Relatii

Matrimoniale sau nevoia de a iti scrie singur destinul


Matrimoniale

Am privit întotdeauna cu oarecare suspiciune ideea că cineva poate să îşi găsească adevărata iubire prin intermediul anunţurilor matrimoniale. Şi asta nu pentru că am prejudecăţi în legătură cu felul în care se poate naşte o relaţie sentimentală, ci pentru că mi-a plăcut întotdeauna să cred că iubirea se naşte spontan, fără vreo mediere… Că este scris undeva, în stele sau în altceva, ca fiecare fiinţă să-şi trăiască iubirile potrivite într-un mod nepremediat.

Se pare că există totuşi suficiente persoane pentru care, din diverse motive, anunţurile matrimoniale reprezintă modalitatea perfectă de a-şi găsi jumătatea. Metoda în sine este foarte veche. Nu ştiu cu exactitate cine le-a inventat şi când, dar cert este că anunţurile matrimoniale au reprezentat întotdeauna o alternativă pentru cei care nu reuşesc să cunoască „din întâmplare” un potenţial partener. În secolul nostru, evoluţia exponenţială a tehnicii a atins şi acest domeniu sensibil. Site-urile de anunţuri matrimoniale au devenit o adevărată afacere profitabilă. Pentru unii, a cunoaşte oameni noi prin intermediul internetului este o modalitate interesantă de divertisment, în timp ce pentru alţii este o metodă prin care încearcă să găsească iubirea ideală.

Am renunţat să mă întreb de ce apelează oamenii la acest mod oarecum artificial de a-i cunoaşte pe ceilalţi din momentul în care eu însămi, fără să vreau, m-am lăsat prinsă în vârtejul unei iubiri virtuale care s-a dovedit a fi o iluzie alimentată constant timp de mai mulţi ani. Experienţa în sine a fost benefică, însă total diferită de ceea ce încerc să înţeleg acum. Ceea ce am trăit eu atunci a fost o pură întâmplare, fără vreo legătură cu anunţurile matrimoniale. Revenind la ele însă, mă întreb dacă cei care se avântă în universul virtual al internetului, conştientizează cu adevărat avantajele şi dezavantajele unei astfel de întreprinderi:

Avantaje:

  1. Există site-uri specializate în aşa ceva, care oferă, contra cost, prin diverse metode de triere a persoanelor care apelează la serviciile lor, garanţia că potenţialul partener căutat este persoana care corespunde cel mai bine cerinţelor solicitantului.
  2. Chiar dacă întâlnirea nu se materializează într-o viitoare relaţie, o astfel de experienţă te ajută să înveţi să cunoşti oamenii înainte de a-i întâlni în realitate.
  3. Conversaţiile virtuale stabilite prin intermediul unor anunţuri matrimoniale pot constitui, într-o anumită măsură, o metodă benefică de combatere a decepţiilor sentimentale.

Dezavantaje:

  1. Multitudinea persoanelor care apelează la site-urile de matrimoniale dă un aer consumatorist întregului fenomen, diminuând foarte mult şansele reale de a găsi persoana potrivită pentru a trăi o poveste sentimentală reală.
  2. Principalul dezavantaj este că întâlnirile virtuale pot genera numeroase vise şi aşteptări de la celălalt sau pot genera tendinţa de a-ţi crea o dublă personalitate, prezentându-te celuilalt nu cum eşti, ci cum ai vrea să fii. Aceste aspecte pot provoca adevărate deziluzii în viaţa reală.

Lucrurile nu sunt, prin urmare, deloc simple. Deşi poate părea un simplu joc, aventurarea într-o astfel de experienţă matrimonială virtuală poate provoca reacţii în lanţ în viaţa unei persoane. Pentru a preveni deziluziile sunt necesare câteva măsuri de precauţie înainte de a transforma întâlnirile virtuale într-o poveste reală. În primul rând este necesară o triere drastică a celor cu care vrei să te întâlneşti, în funcţie de mai multe criterii (incluzând o fotografie, modul de exprimare în scris etc.). Cred că este foarte bine, de asemenea, ca înainte de întâlnirea reală a persoanei cunoscute prin intermediul matrimonialelor virtuale să conştientizezi foarte bine că nu este obligatoriu ca dorinţele să îţi fie împlinite. Se poate foarte bine ca omul din spatele monitorului să nu răspundă aşteptărilor tale. Nu este cazul să dramatizezi. Poţi lega măcar o amiciţie şi poţi continua căutarea… încercând în continuare să îţi scrii propriul destin sau poţi renunţa, întorcându-ţi privirea către universul real.

foto © Northfoto

Anamaria Ghiban

Adauga comentariu

Click aici pentru a posta un comentariu