Dragoste si Sex Relatii

Te lasi manipulata emotional de partener?


Manipulare

Iubirea este un sentiment pe care fiecare dintre noi vrem sa il avem in inimile noastre deoarece este ca o fantana din care indiferent cat ai bea pare insuficient pentru a-ti potili setea, dar in acelasi timp iti ofera energia necesara pentru a putea rezista pana cand vei bea din nou din ea.

Exista momente intre doi parteneri cand unul simte ca ofera prea mult, celalalt oferind prea putin. Fiecare relatie difera pentru ca este formata din oameni diferiti, cu caractere diferite insa un lucru este comun peste tot, dragostea e frumoasa si avand-o alaturi de tine te simti implinita.

Insa sunt clipe cand simti ca mai mult esti folosita decat iubita, fie cu rea intentie sau cu buna intentie si cel mai usor mod de a obtine de la partener ceva ce iti doresti este prin manipulare emotionala deoarece stie ca apeland la aceasta cale ii va fi greu sa te refuze sau sa nu te creada.

Exemple:
"Stii foarte bine ce mult imi doresc acel lucru, nu vrei sa fiu fericit"?
"Gandeste-te si un pic la mine, nu doar tu trebuie sa ai toata atentia in aceasta relatie".
"Te iubesc atat de mult, stii prea bine ca amandoi vom castiga din asta".
"M-as bucura mult sa stiu ca si tu iti doresti asta pentru mine, mai ales cand stii cat de mult imi doresc".
"Daca faci ca mine, ai sa fii desteapta".
"Promit sa iti ofer ce iti doresti tu daca faci cum vreau".
"Ai sa vezi ca nu o sa regreti deloc daca ma asculti".
"Din cauza ta mi-am iesit din pepeni".
"Numai tu esti de vina pentru toata suferinta ce o simt acum".
"Ai distrus tot momentul cand ai deschis gura".
"Am sa te parasesc".
"Daca mai tipi o data, am sa ies pe usa si nu ma mai intorc".
"Tocmai acest comportament al tau ma face sa nu te mai iubesc".

Indiferent sub ce fraza este formulata, acest tip de manipulare are intentia de a te face pe tine sa te simti vinovata de starea sa si sa-ti induca senzatia ca tu ai gresit, ca tu esti responsabila de consecinte, ca indiferent ce ai face daca nu faci cum vrea el tot degeaba.

Dincolo de cat de sinceri suntem si ne iubim, manipularea tot se va regasi intr-un mod sau altul intr-o relatie, depinde doar in ce masura si cu ce scop. Daca acest tip de manipulare nu face decat sa te transforme intr-o victima, intr-o persoana ce nu mai are o personalitate proprie, ce nu are puterea de alegere atunci cu siguranta ea nu poate fi benefica pentru tine. Ce te ajuta sa te aperi de aceasta amenintare esti chiar tu, fii increzatoare in tine, nu accepta ceva ce nu vrei sa faci indiferent sub ce forma iti este propus. Alege sa spui nu si fii hotarata atunci cand faci asta.

foto © Northfoto

Raluca Rusu

Adauga comentariu

Click aici pentru a posta un comentariu