Dragoste si Sex Relatii

Sinceritate totala intr-o relatie?


Sinceritate in relatie

Minciuna are picioare scurte, fie ca o spunem cu cele mai bune intentii sau nu, in cele mai multe cazuri ea reuseste sa iasa la iveala in cele mai neasteptate si nedorite momente.

Sa incepi o relatie este partea cea mai usoara, dupa parerea multor persoane, insa partea cea mai grea este sa o mentii pentru mai mult timp si sa aduci tot felul de elemente cat mai nastrusnice si mai interesante in ea plus intelegere, rabdare, dragoste si umor. Astfel va rezista multa vreme si va inflori. Atunci cand esti intr-o relatie dai peste mai multe obstacole si conflicte dintre cele mai neasteptate despre care nici macar nu banuiai ca ar putea avea o influenta asupra voastra insa te lovesti de ele si trebuie sa lucrati impreuna pentru a le depasi.

Nimeni nu suporta sa fie mintit, lucru valabil mai ales intr-o relatie de lunga durata in care minciuna nu ar trebui sa existe deoarece sinceritatea este unul din stalpii de rezistenta a relatiei. Dar, ca peste tot, exista si exceptii. Minciuna e tot minciuna indiferent de cum am intoarce-o si cum am formula-o, dar uneori te poate scoate din situatii care nu ar face decat sa provoace mai multa suferinta si dezamagire, rani ce nu pot fi inchise dupa ce se rosteste adevarul gol.

De exemplu:

1. Daca tu vezi o fata superba pe strada si ca baiat sincer ce esti ii spui prietenei tale,
" … uite ce bine arata tipa aia!", te astepti din partea ei sa iti spuna "da, ai dreptate!" si sa treaca mai departe ca si cum nimic nu s-ar fi intamplat sau crezi ca o sa te alegi cu o palma peste ceafa si cateva "vorbe" de dragoste?

2. Daca tu primesti de la un coleg de serviciu pe nepusa masa o bratara si te convinge sa o accepti ce vei face, ii spui iubitului tau care este gelos cand ajungi acasa "am primit-o de la un coleg" (cu speranta ca el nu va interpreta darul ca fiind ceva gresit, dar in cele mai multe cazuri va face o scena de gelozie) sau ii spui ca ti-ai cumparat-o singura?

Unele minciuni ne pot scuti de consecinte nedorite. Da, tu ai putea sa nu te uiti la tipa aceea si da, tu ai putea sa nu accepti bratara, dar daca faci invers si tu te uiti si tu accepti? Insa aceasta alegere depinde de la persoana la persoana si de la relatie la relatie, cat de multa incredere aveti unul in altul, insa unele minciuni "mici" trebuie spuse, pentru ca suntem oameni gresim si mai bine nu spui decat sa ranesti dintr-un motiv banal.

Insa daca e vorba de o minciuna foarte mare si de o greseala colosala, atunci mai bine spune-i chiar tu personal pentru ca sigur va afla de la altcineva. Solutia corecta este sa nu gresesti si astfel nu trebuie sa apelezi la nici un fel de minciuna, dar … cum viata are propriile sale legi esti pus in situatii neasteptate, o minciunica te poate scapa de o belea mare, o minciuna ce acopera o problema grava te poate ingropa de viu. Alegerea morala este sa fii sincer, tu ce alegi?

Raluca Rusu

Adauga comentariu

Click aici pentru a posta un comentariu