Dragoste si Sex Relatii

Iubirea …si altii


Dragostea si altii

Luna indragostitilor tocmai a trecut, dar vremea iubirii de-abia incepe. Peste tot in parcuri vezi cupluri de indragostiti, de orice varsta, iesiti de te miri unde, in calea soarelui, aratandu-i parca din ce in ce mai mult cat l-au asteptat. Se tin de mana, se saruta, se prefac ca uita de lume, si mai ales se iubesc, mereu ca si cum ar fi ultima zi.
Ador sa privesc indragostitii primavara. De departe poti spune care sunt la o prima intalnire, care deja au petrecut sarbatorile de iarna in familie si care au si uitat cum s-au plimbat de atatea ori prin aceleasi locuri. N-as crede ca am vreun simt apare, caci dragostea o vad nu doar in felul in care le respira sufletul, ci la fel de bine in modul in care simple atingeri transmit mai mult decat as cere.

M-am intrebat adesea in astfel de momente cat oare din iubirea noastra ar trebui sa lasam pe altii sa vada, si cat ar trebui sa ramana in intimitatea dormitorului propriu? Desigur, raspunsul e unul cat se poate de banal, caci iubirea se manifesta in atat de multe feluri incat cu greu voi gasi doi indragostiti care sa gandeasc precum o fac eu.

Iubitul meu e pudic din fire. Desi se spune ca barbatii nu au probleme in a se manifesta in public, experienta mi-a dovedit ca nu e decat inca unul din miturile menite sa argumenteze discrepanta dintre un anume sex mai tare decat altul, mai slab.  Tocmai de aceea poate, inca de pe vremea in care ne plimbam timizi pe malul apei, i-a fost greu sa isi arate iubirea si in prezenta altora. Am pus adesea acest gen de manifestare pe seama unei educatii puritane pe care credeam ca a primit-o. Apoi, feminista din fire, am crezut ca nu vrea sa isi anunte amicii ca a cedat tentatiei de a ma iubi. In cele din urma, am lasat lucrurile ne-elucidate. Imi era de ajuns sa stiu ca dincolo de aparenta distanta pe care o manifesta in preajma altora se ascunde un suflet care e jumatate din al meu, si care reuseste de fiecare data sa imi provoace fericire.

Totusi, exista cupluri care prefera sa se iubeasca, indiferent de loc si spatiu, aratandu-si lor insisi si mai ales celor care ii inconjoara cam cat de mult. Spre deosebire de iubitul meu, nu m-a stanjenit niciodata un cuplu care se saruta pasional la masa de alaturi intr-un restaurant sau doi indragostiti care se mangaiau pe bancheta din spate a autobuzului in care mergeam din intamplare si eu. Si daca m-ar fi deranjat, oare as fi stricat ziua altcuiva decat mie insami?

Prefer sa vad iubirea ca pe o uriasa forta ce te face sa nu mai stii de tine. Nu ai nici o vina cand simti ca vrei sa iti saruti partenerul in mijlocul unei multimi asteptand la coada, in parc sau pe strada, la fel cum nu poti pretinde altora sa “se abtina” doar pentru ca tu ai o problema.

Tocmai de aceea poate primavara vezi iubirea oriunde. Satula de peretii propriei locuinte, de cadrul banal  locului de munca sau de coridoarele scolii, poate iubirea vrea sa respire…

foto Northfoto

Cristina Ghiban

Adauga comentariu

Click aici pentru a posta un comentariu